ROTARY DÜNYAYI BİRLEŞTİRECEK

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun 2019-2020 dönemi hazırlıkları başladı.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2019-2020 Dönemi Başkanlar Eğitim Semineri ve Bölge Eğitim Kurulu “Rotary Dünyayı Birleştirir” temasıyla Çeşme Altın Yunus Otel’de gerçekleşti. Dört gün süren eğitimlere Federasyon’a bağlı 8 ilden 64 kulüp başkanı ile bölgeye bağlı çok sayıda bölge görevlisi ve İstanbul ve Ankara’dan geçmiş ve gelecek dönem bölge federasyon başkanları katıldı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun 2019-2020 dönemi hazırlıkları başladı. Temmuz ayında başlayacak olan yeni döneme ait çalışmalarla ilgili olarak gelecek dönem bölge görevlileri ve bölge başkanlarına kurum içi eğitimler düzenledi. Çeşme Altın Yunus Otel’de 4 gün boyunca devam eden eğitimlerde toplum hizmetleri, halkla ilişkiler, üyelik ve Rotary Vakfı’nın Rotary’nin 6 temel öncelikli çalışma alanları gibi konularda bilgiler verildi.
Rotary 2440. Bölge Gelecek Dönem Başkanı Fatih Akçiçek yaptığı açılış konuşmasında bu yıl özellikle “Eğitim, Sağlık ve Çevre” konularında bölge olarak çok önemli çalışmalar yürütüleceğini dile getirdi.

“Rotary Okulda” projesi ile dezavantajlı bölgelerde bulunan okullardan başlanarak öğrenci, veli ve öğretmen profilinde öğrencilerin kişisel gelişimlerinden maddi ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar çalışılacağını, sağlık ve çevre konularında da veli ve öğretmen iş birliği ile pek çok projenin alt yapısının hazırlandığını ifade etti. Akçiçek, “Rotary önümüzdeki dönemde de yaptığı tüm çalışmalarla Dünyayı Birleştirecek” dedi.

Tunç Soyer “İzmir, İstanbul ve Ankara üç büyük şehir bir arada çalışacağız”

Çeşme’de gerçekleşen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da konuk oldu. İzmir, İstanbul ve Ankara üç büyük şehir birlikte çalışacaklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’i tarımda, sanayide, ticarette bir dünya kenti yapacağız.  İzmir’i uluslararası platforma taşıyacağız, önümüzdeki 5 yıl içinde dünyanın en çok tercih edilen, marka değeri en yüksek şehri olacak.” diyerek Rotaryenlere “Eğitim için, çocuklar için projeler yapın” diye seslendi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like