‘Sağlığımız için Yapı ve Yaşam Alanları’

Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu 27 Nisan’da İzmir’de düzenleniyor…

Bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Uluslararası Yapı Biyolojisi Forumu, 27 Nisan Cumartesi günü İzmir’de gerçekleşiyor. ‘Sağlımız için Yapı ve Yaşam Alanları’ başlığı altında sunum ve tartışmalardan oluşacak oturumları kapsayan Forum, YBE Türkiye Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü, IBN Alman Yapı Biyolojisi ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü ve ANAB İtalyan Yapı Biyolojisi Birliği ortaklığında düzenleniyor. YBE kurucu ortağı And Akman, IBN direktörü Winfried Schneider’in açılış konuşmalarını yapacağı Forum’da yapı tasarımı ve yapı malzemeleri kaynaklı fiziki ve psikolojik etkiler ile dünyadan ve Türkiye’den iyi örnekler sunulurken panel ve tartışmalarda yapı-insan sağlığı ilişkilerinin halk sağlığı açısından önemi ve bu alanda okur yazarlığın arttırılması yönünde paylaşımlara yer verilecek.
Yurtdışından yapı biyologları, doğal yapılar ve malzemeler üzerine araştırmacı ve uzmanların konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacağı Forum, sürdürülebilir mimarlıktan mühendisliğe, sağlıktan eğitime, konuya ilgi duyan uzman ve profesyonellerin katılımını hedefliyor. Yeşilova Ziyaretçi Merkezi’nde gerçekleşecek Forum’a katılım kayıt esaslı ve ücretsiz olacaktır….


İki oturumdan oluşacak Forum’un ilk kısmı sunumlara, ikinci kısmı ise tartışma gruplarının paylaşımlarına ayrılacak. Forum akışının yanı sıra sürdürülebilir yapılaşmanın olmazsa olmazı ‘doğal yapı malzemeleri’ odaklı proje, araştırma ve üretimlerin poster sunumları ile birlikte hammadde, malzeme ve prototip sergileri yer alacak. Yapı sektörünün geleceğine yön verecek ‘Sağlığımız için Yapı ve Yaşam Alanları’ teması ile Foruma, özel sektörden sivil toplum kuruluşlarına, kamudan uluslararası organizasyon temsilcilerine birçok yetkilinin katılımı öngörülüyor.
IBN ve YBE hakkında:
Yapıların insan sağlığı ve çevre etkisini irdeleyen taban hareketinin uzantısı olarak Prof Anton Schneider’in öncülüğünde 1983 yılında kurulan IBN, yapı biyolojisi yaklaşımının bilimsel altyapısının oluşmasına ve bugün 8 farklı ülkedeki partnerlikleri ile uluslararası uzman ağının gelişmesine öncülük etti. YBE ise IBN’nin ve Alman Kerpiç Birliği’nin Türkiye partneri olarak 2015 yılında kuruldu. YBE ortak kurucularından And Akman’nın yapı biyolojisi alanındaki uzun süreli çalışmaları, IBN ile olan köklü ilişkileri ve YBE ekibinin Türkiye’de sürdürülebilirlik alanındaki deneyimi Enstitü çalışmalarının ve ağının kısa zamanda etkinleşmesini sağladı.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like