AÇIK STÜDYO’DAN YENİ ETKİNLİK

“KALICI GÜNCEL: DOĞA”

Son yıllarda gündeme gelen güncel performans sanatları alanında İzmir’de önemli etkinlikler yürüten bağımsız inisiyatif Açık Stüdyo, yeni bir projeye daha imza atıyor.

İnsan ve doğa ilişkisinin sorgulanacağı proje kapsamında beden odaklı atölye ve performanslar yer alacak.

K2 Güncel Sanat Merkezi’nin Urla’da yapılandırdığı bir kültür kampüsü olan K2 Urla Nefes Alanı’nda hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

İzmir’de 3 yıldır faaliyet gösteren Açık Stüdyo, “Kalıcı Güncel: Doğa” isimli yeni projesini hayata geçiriyor. Açık Stüdyo, K2 Urla Nefes Alanı, Kültür İçin Alan ve İDAS NRW işbirliği ile hayata geçirilen, insan ve doğa ilişkisinin sorgulandığı “Kalıcı Güncel: Doğa” projesi kapsamında Türkiye ve Avrupa’da faaliyet göstermekte olan uluslararası sanatçılar, Urla’da bir araya gelecek. Beden odaklı atölye ve performanslara yer verilecek etkinliklere katılım ücretsiz olacak. Etkinlikler 15 Temmuz 2019 tarihinde başlayacak, 1 Ağustos 2019 tarihinde sona erecek. Ayrıntılı bilgi için www.acikstudyo.com internet sitesine girebilirsiniz.

Proje, konsept doğrultusunda bir araya gelmiş atölye çalışmaları ve performansların yanısıra, tüm bu etkinlikleri içeren bir belgesel video yapımını da kapsıyor. “Kalıcı Güncel: Doğa” adlı, İlyas Hayta tarafından çekilecek belgesel filmin gösteriminin ise 2019 Eylül ayı içinde yapılması planlanıyor.

ULUSLARARASI SANATÇILAR

“Kalıcı Güncel: Doğa” kapsamında iki Avrupalı ve yedi Türkiyeli sanatçı, K2 Urla Nefes Alanı’nda bir araya gelecek. Dört farklı performans ve üç farklı atölye çalışması ile sanatçılar iki hafta boyunca alanda konaklayacaklar. Tamamı insan ve doğa ilişkisi doğrultusunda bir araya gelmiş içeriklerin bazıları alana özel olarak yerinde tasarlanacak, bazıları ise alana duyarlı bir biçimde yeniden yorumlanacak.

Program kapsamında İstanbul’dan İzmir’e gelen Umut Sevgül ve Metehan Kayan kendi projeleri Dikine’yi sahneleyecek. Avrupa’dan etkinlik için İzmir’e gelen Felix Bürkle “The Wood Project- İzmir” ile seyirciyle buluşacak. Felix Bürkle’ye Umut Sevgül, Serenay Oğuz, Metehan Kayan ve Sarp Keskiner eşlik edecek. Yine Avrupa’dan proje için İzmir’e gelen dans sanatçısı Gaby Koch, İzmir’de yaşayan dans sanatçısı Serenay Oğuz ile birlikte “Ecological Body: Animal Instinct” adlı bir çalışma sahneleyecek. İstanbul’dan İzmir’e gelen performans sanatçısı Aslı Bostancı, “Sesbeden” adlı bir atölye çalışması yürütecek. Ayrıca Aslı Bostancı, “Calling Vaikhari“ adlı bir performans ile izleyici karşısına çıkacak. Bahar Nihal Ersözlü ve Süha Ertekin de “Tai Chi Chuan” atölyesi yürütecek. Fatih Gençkal, “Yoga” atölyesi yürütecek.

YOGO VE TAİ CHİ

Program, 15 Temmuz’da Bahar Nihal Ersözlü, Fatih Gençkal ve Süha Ertekin’in birlikte yürüteceği “Kalıcı Güncel: Doğa” adlı beden, zihin, ruh bütünlüğüne yönelik çalışmalar dizisi ile başlayacak. Bu etkinlik, Taocu beden, zihin ve ruh disiplini Tai Chi ile güncel şiir sanatının birlikte ele alındığı; farklı yaş gruplarından katılıma açık seanslar doğrultusunda işleyen bir çalışma özelliği taşıyor. Fatih Gençkal’ın Yoga çalışmaları da programda yer alıyor.

ÇOCUKLARA ÖZEL ATÖLYE

Süha Ertekin yetişkinlerle çalışırken, Bahar Nihal Ersözlü kendisine şiirsel bakış açısıyla periyodik olarak eşlik edecek. Ayrıca Bahar Nihal Ersözlü, Yol Yayınları tarafından basılmış Tai Chi şiirlerinden oluşan kendi kitabı Küçük Tao Yolda’yı paylaştığı çocuklara özel bir çalışma yürütecek. Atölye çalışmaları 20 Temmuz’a dek sürecek. Kalıcı Güncel: Doğa atölyesinin bir diğer eğitmeni Yoga çalışmalarıyla Fatih Gençkal olacak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like