Picasso illüzyonu

İzmir Fransız Kültür Merkezi 17 Eylül-31 Aralık 2019 tarihleri arasında Fransız sanatçı Bernard Pras’nın, ilginç anamorfik eserini İzmirlilerle buluşturacak.

Picasso illüzyonu

Picasso’nun “Dora Maar” temalı tanınmış portresinden ilham alan sanatçının “Dora” adını verdiği eser, Arkas Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Picasso ve Gösteri Sanatı” sergisiyle eş zamanlı olarak sergilenecek.

“SINIR YOK”

Eserlerini resim, heykel ve enstalasyon sanatlarının birleştiği anamorfik illüzyon tekniği ile oluşturan sanatçı Pras, Temmuz ayında geldiği İzmir’de günlük hayatta kullanılan, satın alınan ya da geri dönüştürülmüş ve rastgele yerleştirilmiş izlenimi verilen nesnelerle yarattığı eserin sadece belirli bir açıdan bakıldığında tam olarak görülebildiğini söyledi. Pras “Ressamlardan farklı olarak kullandığım her nesneye belirli bir boyut ve anlam katıyorum. Fikirlerimi yalnızca bir tablo üzerinde anlatsaydım, kendimi sınırlanmış hissederdim. Bu teknikte hayal gücünün sınırı yok” dedi.

RESMİN PATLAMIŞ HALİ

Oluşturulan eserlere farklı iki açıdan bakılabildiğini söyleyen Pras “Bu teknikle yapılan eserlere bakıldığında düz görünümünün haricinde, üç boyut sayesinde dekompoze halini de görmüş oluyoruz. Yani görsele bakıldığında bir patlama oluşmuş hissiyatı veriyor” diye konuştu. Nesnelere farklı anlamlar kattığının üzerinde sıklıkla duran sanatçı “Eskicilerden ve bit pazarlarından topladığım nesneleri alırken, aldığım kişilerin onların ellerindeki parçalara verdiğim değeri görüp mutlu olmaları beni de mutlu ediyor. İnsanların hislerine dokunuyorum” dedi. 

Sanatçı, bir eserin oluşma sürecinin fikir bulma aşamasından, eseri ortaya koyulmasına kadar tüm aşamalarıyla bir ayı bulduğunu belirtti.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like