İZTO’dan 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıran kampanya

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle, günlük yaşantımız büyük ölçüde değişti. Alınan tedbirler çerçevesinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkması zaruri haller dışında yasaklandı.

İzmir Ticaret Odası, 12. Gıda ve Tüketim Maddeleri Perakende Satıcıları Grubu firmalarının önerisiyle, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve bu vatandaşlarımızın market ihtiyaçlarını evlerine götürerek karşılamak amacıyla “SEN EVİNDE KAL, BİZ KAPINDAYIZ” kampanyasını başlattı.

İZTO üyesi olan marketlerin katılımıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, risk grubunda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın, 50 TL ve üzeri market ihtiyaçları kapılarına kadar götürülüyor. Bu vatandaşlarımız, kampanyaya katılan marketlerden evlerine yakın olanı seçip bir telefon ederek tüm ev ve gıda ihtiyaçlarını kapılarında teslim alabiliyor.
Geçtiğimiz hafta boyunca 79 meslek komitesi üyeleriyle telekonferans görüşmeleri gerçekleştirerek, salgının yayılmasını önlemek için alınması gereken ilave tedbirler ve bu süreçte vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak projeler hakkında yoğun çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “65 yaş üzeri vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirilmesi, salgının yayılmasını önlemek ve bu vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için uygulanması gereken bir kısıtlama olmakla beraber, 65 yaş üzeri kişilerin günlük hayatlarını sürdürmelerini maalesef güçleştirdi. Biz de üyelerimizle birlikte ‘Sen evinde kal, biz kapındayız’ kampanyasıyla, bu vatandaşlarımızın hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Acem, Barış Gross, Başdaş, Bekir Ulupınar, Boyumar, Fırat AVM, İN-AL, Kibaroğlu, Özuygar, Salı Pazarı ve Sarıkaya zincir marketlerinin katılımıyla gerçekleşen kampanyada yer alan marketlerin listesine İzmir Ticaret Odası web sitesi http://www.izto.org.tr/tr/market-listesi adresinden ulaşılabiliyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like