SAÇLAR ARTIK DAHA ÖZGÜR

Pandemi kısıtlamalarının kalktığı bu yaz döneminde herkes plajlara akın ederken saçlar da özgürlüklerini ilan ediyor. Yapılı saçlar yerini doğal dalgalara, kıvırcıklara bırakıyor. Kadınların tercihi, saçları doğal formlarında kullanmak olacak. Kıvırcık saçlar düzleştirilmeyecek, dalgalı saçlar olduğu formda kullanılacak. MOS Nişantaşı’nın Saç Stilistleri Erkan Uzelli ve Ali Subaşı, “Bu yaz plajlarda, deniz suyuyla ıslanıp güneşin sıcaklığıyla kuruyan ve bakımlı görünen saçlar, sokak modasına da yansıyacak” ifadelerini kullanarak kısıtlamaların sona erdiği günlerde, plajlarda ve şehirde saç modası hakkında tüyolar verdiler.

Doğal ama bakımlı görünmek her kadının isteğidir. Yaz aylarında deniz, havuz ve güneşin zararlı etkilerine rağmen saçların bakımlı görünmesi mümkün! Yaz sıcaklarında saç bakımının ihmal edildiğini belirten Erkan Uzelli, “Kadınların saçlarıyla saatlerce uğraştığı ve spreyle sabitleyerek tüm gün bozulmadan kalıp gibi kaldığı dönemler tamamen geride kaldı. Kadınlar, günün yoğunluğuna ve telaşına ekstra bir mesai harcamadan ‘tara-çık’ yapmak istiyorlar. Pandemi kısıtlamalarının kalkmasıyla plajlara akın ettiğimiz şu günlerde, doğru bir saç kesimi ve doğru bir bakımla ekstra çaba göstermeden istediğiniz görünümünü elde edebilirsiniz. Pratik ve bir o kadar havalı saç modeline örnek verecek olursak; her dönem olduğu gibi bu dönem de Bob kesim adı verdiğimiz çene hizasında kesilen kısa saç modelini sıklıkla görmeye devam edeceğiz” dedi.

Güneş ve denizle açılan bakım saçlar

MOS Nişantaşı’nın Saç Stilisti Ali Subaşı“Deniz suyunun içinde barındırdığı tuz sayesinde saç renginin bir ile iki tona kadar açılması mümkün. Doğal yollarla açılan saçlar sanki kuaförde ombre yapılmış etkisi vermekte ancak saçlar açılırken deniz suyunun ve güneşin saça verdiği zararları unutmamakta fayda var. Yaz aylarında saçların yıpranmaması için düzenli bakım yapılmasını öneriyoruz” diye konuştu.

Düzenli bakımla yıpranmaya ve elektriklenmeye son

Ali Subaşı, “Yaz aylarında sıcaklıkla birlikte havadaki nem de artış gösteriyor. Bu durum saçların çok çabuk elektriklenmesine ve bakımsız görünmesine yol açıyor. Bunun önüne geçebilmek için kuaförlerde düzenli saç bakım maskeleri uygulatabilirsiniz. Kuaförlerde yapılan bakım maskeleri saçın yıpranmasını ve elektriklenmesini önleyerek, saçı uzun vadede koruyacaktır” diye ekledi.

Rengarenk saç aksesuarları çantalarda yerini aldı

Yaz aylarının vazgeçilmezleri renkli saç aksesuarları bu yaz da saçlara renk katacak diyen Erkan Uzelli ve Ali Subaşı, “Büyük mandal tokalara bu sezon plajlarda ve sokaklarda çok rastlayacağız. Denizden çıktıktan sonra ıslak saçları pratik bir şekilde toplamayı sağlayan tokalara, rengarenk simit tokalar da eklenecek” şeklinde konuştular.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like