Tugay, “Kan Bağışı Toplumsal Dayanışmadır” 

Sıcak hava kan bağışını yavaşlattı, Karşıyaka Belediyesi ve Kızılay kampanya başlattı
Karşıyaka Belediyesi, sıcak hava nedeniyle azalan kan bağışına destek olmak ve toplumda farkındalık oluşturmak için kampanya başlattı.
Kızılay ile iş birliği içinde yürütülen kampanya kapsamında 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Karşıyaka Ana Hizmet Binası önüne konuşlandırılacak araçlarda hem bilgilendirme yapılacak hem de kan bağışı kabul edilecek.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Yurttaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Kan bağışı toplumsal dayanışmadır ve bağışlanan her kan kurtarılan canlardır” diye konuştu.
Yaz mevsiminin yanı sıra Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası hayatın birçok alanında olduğu gibi kan bağışında da olumsuz etki yarattı. Azalan bağış nedeniyle Kızılay Kan Merkezlerindeki stoklar azaldı. Karşıyaka Belediyesi sağlık sisteminde hayati öneme sahip olan kan stoklarının yenilenmesi ve rezervin artırılmasına katkı sunmak için kan bağış kampanyası başlattı. Kızılay ile iş birliği içinde yürütülen kampanya kapsamında 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası önüne konuşlandırılacak Kızılay araçlarında hem bilgilendirme yapılacak hem de bağış toplanacak.
KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR
Kan bağışının önemine dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Hem bir hekim hem bir yerel yönetici hem de bir vatandaş olarak, kan bağışını çok önemsiyorum. Sağlık sisteminin en temel bileşenlerinden biri olan kan stoğu sürekli güncel tutulmalı ve rezervin azalmasına izin verilmemeli. Beşeri ya da doğal afetlerde ilk başvuracağımız kaynak Kızılay’ın kan stokları olacaktır. Bu nedenle sağlık durumu el veren, 18 yaşını doldurmuş her yurttaş mutlaka kan bağışı konusunda duyarlı davranmalıdır. Erkekler yılda 4 defa, kadınlarsa yılda 3 defa bağışta bulunabiliyor. Her yıl yaz aylarında bağışlarda bir miktar azalma görülüyor. Ancak ilgililerin verdiği bilgiye göre, bu yıl sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla bağışlar beklenenin altında seyrediyor. Yurttaşlarımızı, her an bir yakınlarının kan ihtiyacı olabileceğini unutmadan kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Kan bağışı toplumsal dayanışmadır ve bağışlanan her kan kurtarılan canlardır” diye konuştu.
0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like