Kültür & Sanat

NETFLİX ÖNERİLERİ

Virgin River / Dizi

Oyuncu Kadrosu: Alexandra Breckenridge, Martin Henderson, Tim Matheson ve daha fazlası

Tür: Romantik Drama Dizileri

Pratisyen hemşire Mel, yeni bir hayata başlamak için Kuzey Kaliforniya’daki ücra bir kasabaya taşınır ve buradaki karşılanma şekli karşısında şaşkına döner

Chocolat / Film

Oyuncu Kadrosu: Juliette Binoche, Johnny Depp, Lena Olin ve daha fazlası

Tür: Romantik Komediler, Britanya Yapımı

Küçük kızıyla birlikte sakin bir Fransız köyüne yerleşen bekar anne, burada oruç döneminin ortasında sıra dışı bir çikolata dükkanı açar.

İnteraktif / Headspace / İnteraktif Gevşeme Rehberi / Belgesel

Oyuncu Kadrosu: Andy Puddicombe, Evelyn Lewis Prieto, Ginger Daniels, daha fazlası

Tür: Özel İlgi, Belgesel Filmler

Rahatlamaya, meditasyona veya derin bir uykuya mı ihtiyacınız var? Bu interaktif headspace yapımıyla  deneyiminizi ruh halinize veya düşüncelerinize göre kişiselleştirin

KİTAP ÖNERİLERİ

Kararı Ben Veririm

Yazar: Esra Ezmeci

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa Sayısı: 216

ISBN: 9786053118602

Her yeni ilişki temiz bir defterdir. Yaşadıkça yepyeni bir hikâyenin yazılıyor olduğunu bile düşünürsünüz. Ancak sonra bir de bakarsınız ki defter aslında boş değil…
Çocukluk anıları, travmalar, eski ilişkilerin yaraları, paternler, inançlar, kalıplar, alışkanlıklar, takıntılar, korkular, endişeler, beklentiler, kompleksler ve daha neler neler…
İşte tam da bu noktada karışır işler.
Çünkü artık ilişki sizden emek ister. Üstelik de en çok kendinize emek veriyor olmanızı ister. Hiçbir ilişki, akıntıya kapılıp gitmek değildir, kürekleri güvenle elde tutmaya devam etmektir.
Ne isteyip ne istemediğinizin kararını kendiniz veremediğiniz sürece yaşanan şey bir sürüncemeden fazlası sayılmaz.
Unutmayın ki kimse sizi mutsuz edemez, ancak siz buna izin verirsiniz. O halde mutsuzluktan yakınmayı bırakın. Hayatınızda neyin olmasına, neyin olmamasına sebep olduğunuz gerçeğine uyanın.
İlişkisini yöneten, hayatını da yönetir kuşkusuz. Ancak bunun için kim olduğunuzla yüzleşmelisinizdir önce…
Nasıl mı?
Tabii ki bir karar vererek…
Bu kitabı okumakla kalmayıp Uzman Psikolog Esra Ezmeci’nin sayısız danışmanlık hizmetinden sonra incelikle üzerinde durup çalışarak sistematikleştirdiği önerilerini uygulamaya da karar verdiğinizde, hayatınızda gerçek bir temiz sayfa açabildiğinizi deneyimleyeceksiniz.

Yaşamak Sakinlik İster

Yazar: Özgür Bacaksız

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa Sayısı: 216

ISBN: 9786254412981

Sen yavaşladığında her şey düzelecek…

Ne kadar hızlı olursan hayatı o kadar erken ve kuvvetli yakalarsın gibi geliyor. Ne kadar hızlı olursan o kadar başarılı ve kazançlı olacağına inanıyorsun. Hayatta kalabilmenin tek çaresi, çağın hızına ayak uydurabilmek diye düşünüyorsun. Oysa sen hızlandıkça, stres ve kaos artıyor sadece… Sen hızlandıkça çözümsüz görünen sorunlar, kaygı ve belirsizlik çoğalıyor. Çözmek için daha da hızlandığında, çözümsüz bir hal alıyor her şey…

Ne zaman çözümcü, üretken, başarılı, kazançlı ve en önemlisi de sağlıklı olursun biliyor musun?

Yavaşladığında…

Çünkü sakinliğin içinde çözüm vardır, çare vardır, yaratıcılık ve fikir vardır. Sakinlikte bilgelik, bilgelikte anlam ve değer vardır.

Sakinlik “detay” demektir ve unutma ki farkı yaratacak olan da yine detaylardır. Çünkü detayda fırsatlar vardır.

Çağımızın insanı, ihtiyaç duyduğu fırsatları, çareleri, huzuru, güveni, sağlığı, başarıyı ve ilhamı hızın içinde kaybetti.

Oysa sükûnette beklemeye devam ediyor hepsi…

Bu kitap sükûnete verilecek emeğin yol rehberidir işte.

Alfa Kadını Olmak

Yazar: Hakan Özkan

Yayınevi: Olimpos Yayınları

Sayfa Sayısı: 192

ISBN: 9786057906458

Alfa kadınının bütün ilişkileri daima sağlamdır. Dobra olduğu, olanı eğip bükmeden söylediği, öğrenmeye ve gelişmeye açık olarak karşısındaki insanı dikkatle dinlediği için bütün ilişkilerinde başarılıdır. Gücünün tamamını; hedeflerine ulaşmak için birilerini değil yeteneklerini kullanmaktan, sınırlarını korumaktan, kararlı duruşlarından alır alfa kadını.

Etrafında gördüğü saygı ise kendine has olan o muhteşem aurasından, kendini tanımasından, kendine yakışan her şeyi bilmesinden, konuştuğunda insanları büyüleyen anlayışlı ses tonu ve hızlıca çözüm üretebilen pratik zekâsından kaynaklanır.

Alfa kadını sadece ne istediğini bilmek ile yetinmez; o, istediği şeyi nasıl elde edebileceğini de çoktan hesaplamıştır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...
Astronomi eğitiminin ev sahibi: EÜ Gözlemevi Ege’de “Telafide Ben de Varım: Astronomi Eğitimi” Uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği…