“Ben Değil, Biz” Sloganı ile Göreve Talibiz.

Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası eski dönem başkanı Murat Özün “yeni dönem için göreve talibiz” diyerek, planlarını ve hedeflerini şöyle anlattı:

Onursal Danışma Kurulu;

Ticaret faaliyetlerinin yüzyıllarca önceye dayandığı Urla’mızda çok değerli esnaf babalarımız, annelerimiz, ağabeylerimiz, ablalarımız bulunmaktadır. İlçemizde uzun yıllar hizmet vermiş büyüklerimizi, ‘Ben değil, biz’ sloganı ile yürüyeceğimiz bu yolda, odamız için çok gerekli bir oluşum olduğuna inandığımız ilçemizde halen faaliyet gösteren ya da kısa bir süre önce emekliye ayrılan esnaf büyüklerimizden oluşacak bir  ‘ONURSAL DANIŞMA KURULU’ oluşturmayı planlıyoruz.

Bu planımızın Oda başkanı, yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin faaliyetleri öncesinde kendilerine ışık tutacak bir değer olacağını düşünüyoruz.

2- Esnaf ve Sanatkârlar Gençlik Kolu:

Takdir edersiniz ki; esnaf ve sanatkârlarımızda yaş ortalaması son yıllarda oldukça gençleşti. Anne ya da babalarının yanında işi öğrenen ve daha sonra da görevi üstlenen gençlerimiz, toplumun geleceğini çizecek olan nesildir. Bu bilinçle; odamızda ‘Gençlik Kolu’ oluşturacağız.

 Yardımlaşma Sandığı;

Esnafımızın zor ya da sıkıntılı günlerinde aileden biri olarak destek isteyeceği bir kapının olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla, odamızda Yardımlaşma Sandığı’nın oluşturulması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Detaylarını seçim sonrasında açıklayacağımız yardımlaşma sandığı, Urla’da faaliyet gösterip, odamıza kayıtlı tüm esnafımızı kapsayacak şekilde hizmet verecek.

Yeni Kayıt;

Odamızda; yeni kayıt yaptıran esnaflarımızdan bağış adı altında alınan ücretleri göreve geldiğimiz takdirde kaldıracağız.

Mücbir Sebeplerde Esnaf Desteği;

Esnaf dostlarımızın elinde olmayan sebeplerden ortaya çıkabilecek doğal afet, iş kazaları, yangın, hastalık ve benzeri gibi durumlarda odamızın bütçesi doğrultusunda gerekli maddi ve manevi desteği sağlayacağız.

Yabancı Dil Eğitimi;

Çocuklarımıza eğitim hayatlarında destek olmak hepimizin görevidir. Bu sebeple esnaf çocuklarımıza ücretsiz yabancı dil eğitimi sunacağız. Talep doğrultusunda bu eğitimi esnaf arkadaşlarımıza da sağlayacağız.

Çocuklarımıza Burs;  1900’ü aşan sayımızla çok büyük bir aile olduğumuzu biliyoruz. Bu düşünceyle, esnaf çocuklarımızdan ihtiyacı olanlara Odamız bütçesinden karşılıksız burslar vereceğiz onların eğitimlerine devam etmelerine destek olacağız.

Muhasebe hizmeti;

Odamızın Basit Usulde Muhasebe hizmeti için belirlediği ücreti yeniden düzenleyecek ve hâlihazırda alınan ücretin altında olacaktır. Ayrıca basit usulde vergi mükellefi olup, yanında sigortalı işçi çalıştıran esnaflarımızdan alınan ‘SİGORTA TAKİP’ ücretini kaldıracağız.

Sağlık ve doktor hizmeti;

Hepimiz geçirdiğimiz bu zorlu günlerde sağlın ne kadar önemli bir unsur olduğunu bir kez daha gördük. Bu sebeple üyelerimiz ve ailelerine hizmet vermesi amacıyla Odamız bünyesinde ‘Ücretsiz Anlaşmalı Doktor’ uygulamasına geçeceğiz.

Sokaktaki Dostlarımız;

İlçemiz, birçok farklı özellikleri içinde ‘hayvan dostu’ özelliğini de taşımaktadır. Özellikle sokaktaki dostlarımızın yiyecek ve barınma ihtiyacının büyük bir bölümünün de esnafımız tarafından karşılandığı gerçeği vardır. Değerli hayvan sever esnaflarımız ve vatandaşlarımızın bağışları, odamızın desteği ile başta ‘HAYVAN AMBULANSI’ olmak üzere gıda, barınma ve benzer imkânlarla sokaktaki dostlarımıza en iyi yaşam koşullarını sağlamaya çalışacağız.

E-ticaret Desteği;

Arzu eden esnafımıza e-ticaret yöntemiyle ekonomik hacminin artırmasına destek olacağız. İnternet sitesi yapımından, içeriğinin doldurulması, sosyal medya desteği gibi birçok konuda üyelerimize hizmet desteği vereceğiz.

Sağlık için Spor;

İlçemizde çeşitli spor faaliyetleri gösteren iş yerlerimizde yapacağımız anlaşmalarla tüm esnaf ve ailelerine çeşitli indirim imkânları sağlayacağız.

İYTE Esnaf Kartı;

Ön görüşmelerini bazı bankalarla gerçekleştirdiğimiz bir çalışmayı da yaşama geçirerek, sayıları 5 bini geçen üniversite öğrencilerinin Urla’mıza daha fazla gelmelerini sağlayıp, yerel esnafımıza ekonomik katkı vermeyi arzuluyoruz. Banka ile uygulayacağımız ortak sistem sayesinde, uygulamaya dâhil olacak esnaflarımız günlük, haftalık veya aylık bazında öğrencilerimize indirim sağlayabilecektir. Böylece öğrenci konuklarımız boş zamanlarını ilçemizde geçirecek ve sabit bir ekonomik akış sağlanacaktır.

Ve esnafımızın ekonomisini artırma yönünde etkinlikler gerçekleştireceğiz:

Pandemi dönemi tüm dünyada olduğu gibi Urla esnafımızı da zorladı. Hastalığın zayıflaması sonrasında ilçemizde gerek günübirlik gerekse birkaç günlük etkinlikler gerçekleştirmek adına sivil toplum kuruluşları, odalar, dernekler, belediyemiz ve kaymakamlığımız ile ortak çalışmalar yaparak, Urla’ya katma değer kazandırmak istiyoruz. Bunu yaparken de tek amacımız Urla olacak. İster günlük olsun isterse birkaç gün sürecek olsun, tüm bu etkinliklerde olmazsa olmazımız, etkinlikte hizmet verecek olan sadece kendi branşında Urla esnafı olacaktır.

Bu başlıklar da olduğu gibi hali hazırda üzerinde çalıştığımız taslak projelerimizin de tek amacı siz değerli esnaflarımıza hizmet edeceğimiz süre boyunca maddi ve manevi, rahat bir refah ortamı sağlamaktır. Önerilerinize, taleplerinize her zaman açık olacağımızı belirtirken, bir kez daha, ‘Ben değil, biz’ sloganı ile göreve talibiz. Bu bağlamda tüm Esnaf ve Sanatkârlarımızın desteğini bekliyoruz.

Hepinize saygılar sunuyorum.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like