Evinizi Yeni Yıl Gecesine Hazırlayın

Yeni yıla girerken neden heyecanlanırız? Bana sorarsanız yaşadığımız tüm zorlukları bir önceki yılda bırakıp yeni umutlarla taze bir başlangıç yapma şansımız olduğunu hissederiz. Tarihleri bir kenara bırakalım. Mekanların üzerimizdeki etkisini düşünelim. Bir konser salonunda sevdiğimiz müzisyeni dinlemekle küçük bir pub’da dinlemek bile birbirinden ne kadar farklı hissettirir. Aynı şekilde tanımadığımız onlarca hatta belki yüzlerce insanla olduğumuz kutlamalarla evde sevdiklerimizle geçirdiğimiz kutlamalar da bizde farklı duygular uyandırır. Geçtiğimiz yılda sosyal alan kavramını yeniden yorumladığımız evlerimizi bu özel kutlama için nasıl dekore edebileceğinize ve yeni yıl partinizi her senekinden farklı hale getirecek önerilere birlikte bakalım.
Yeni yıla hazırlanırken yılbaşı gecesi hep aynı şekilde eğlenme zorunluluğu aslında tam da eğlenmemizin önüne engel koyan şey değil midir? Tüm yıl yüzüne bakılmayan ve depolarda bekleyen yılbaşı ağacının temizlenip ışıklarla ve süslerle süslenip evimizin baş köşesine bir “yeni bir yıl” nişanesi olarak yerleştirildiği o günlere girmiş bulunuyoruz. Yılbaşı dekorasyonu denilince akla ilk gelen parlak renkli süsler, led ışıklar ve plastik ağaç dekorundan sıkıldığınızı biliyorum. Hayır, kutlama yapmanın tek bir yolu yok. Geçen sene pandeminin en yoğun olduğu dönemde sokağa çıkma yasağıyla da birlikte herkes için bu kutlamalar dekorasyona pijamalarımızla renk getirdiğimiz bir akşamdan ibaret oldu.
Sizlerle bu yeni yıla girerken sevdiklerinizle veya arkadaşlarınızla evinizi nasıl daha rahat ve klişelerden uzak bir akşamla kutlayabileceğinize dair öneriler paylaşacağım.

Hazırsanız başlayalım:

HAYIR, BU SENE O AĞACI DEPODAN ÇIKARMAYIN

Plastikten yapılmış ve üstündeki süsler ve ışıklarla tozlanmaya mahkum olan ve yeni yıla girince bir anda evimizin köşesinden bizi halen kendisini ortadan kaldırmadığımız için yargılayan gözlerle izleyen o ağacı bu sene kurmayacağız. Evimizi yeni yıl ruhuna sokmak için o yeşil yapay çiçeğe ihtiyacımız yok. Noel baba’nın da bu sene kurdaki dalgalanmadan etkilenip ülkemize geleceğini düşünmüyorum.
Peki evimizde kapladığı yere alıştığımız o vazgeçilmez yeni yıl dekorunun yerine evimizi yeni yıl kutlamalarına nasıl uygun hale getirebiliriz?  Yeni yıl ışıklarını evin odasının bir köşesine çapraz şekilde asabilir ve o köşeyi yeni yıl için mumların ve ışıltılı dekoratif objelerin olduğu bir alan haline getirebilirsiniz. Bu alanı kutlama gecesi insanların önünde fotoğraf çektireceği şekilde tasarlamanızı öneririm. Ne de olsa evde olmamız sosyal medyada o geceden paylaşımlar yapmayacağımız anlamına gelmiyor.
2021 hakkında kötü konuşmanın da serbest olduğu süsler hazırlayabilirsiniz. Geniş parlak kurdelelere bu içerikte yazılar yazıp kapı pervazlarına bantlarla tutturabilirsiniz.

Wooden triangle showpiece on a marble table

YILBAŞI SOFRASINA YER AÇIN

Her ne kadar eski yıllardan kalma yılbaşı sepetlerinin ucuzluğuna bakıp iç geçirsek de moralimizi 2021’de bırakacağımız bu kötü anılarla bozmayacağız. Yılbaşı sofrası denildiğinde elbette akla ilk gelen iç pilavlı hindi oluyor. Klişelerden kaçmak derken yılda bir yediğimiz hindiye de karşı çıktığımı düşünmeyin. Yılbaşı sofranızda olması gereken meze ve tatlıları size bırakarak size misafirlerinize rahat bir yemek ortamı sunma konusunda yardımda bulunacağım.

SAFLARI SIKILAŞTIRIN

Masanız sekiz kişilikse ama siz on kişiden az toplanmalara parti demiyorsanız, uçlara iki koltuk daha eklemeniz yeterlidir. İnsanların birbirine daha yakın oturmak zorunda kalması sohbetin herkesin dahil olabilmesi açısından değerlidir. Yemek masanızı bu gece için odanın daha ortasına almanızı öneririm. Eğer küçük misafirleriniz de olacaksa onları altına masa örtüsü serdiğiniz ayrı bir masada – bunun için bana daha sonra teşekkür edeceğinizden emin olun- yan yana oturtabilir ve böylece büyük misafirlere sonunda daha fazla özgürlüğe sahip olacakları bir alan bırakarak bir oturma planı yapın. 

MASA DEKORASYONUNU ABARTMAYIN

Başlangıçlar, mezeler ve salatalarla kalabalıklaşan masanın ortasını çok fazla dekorla boğmanızı kesinlikle önermem. Daha sade ve gecenin temasına uygun süsler ve hatta belki sadece birkaç mum bile masanıza yeterli enerjiyi katacaktır.

HEDİYELEŞME VE SOSYALLEŞME İÇİN YER BIRAKIN

Salonda serbest dolaşıma açacağınız yerde ne yapılabileceğini elbette bunlarla sınırlamak mümkün olmaz. Misafirlerinizin dans edip birbiriyle kaynaşabileceği bu alanı oluşturmak için salonda o gün kullanılmayacak mobilyaları başka bir odaya taşıyabilirsiniz. Ayrıca yemek masanızın bulunduğu alanda konsol kullanıyorsanız üstünü bir açık büfeye veya içki büfesine dönüştürebilirsiniz.

ORADA OLAMAYANLARI UNUTMAYIN

Gerek kısıtlamalar gerekse mesafeler yüzünden o akşam kutlamak için size katılamayan sevdiklerinizi görüntülü arayıp eğlencenize dahil etmeyi unutmayın. Herkesin sevildiğini hissetmeye ihtiyaç duyacağı bu günü uzaktaki sevdiklerinizle yakınlaşmak için iyi değerlendirin.

KUTU OYUNLARINA MUHTAÇ KALMAYIN

Sürekli değişen bir ülke gündemine sahip olmanın zannediyorum ki bir getirisi her ne kadar bizi yıpratan şeyler olsa da mizah gücümüzle başa çıkabilmemizdir. Geçtiğimiz yılın üstümüzdeki tortusunu üstünüzden atmanız için size bu konuda yeni bir oyun önerisinde bulunacağım. Geçtiğimiz yılın gündem başlıklarını, belki de üzerine çekilmiş viral videoları düşünün ve çocukluğumuzda oynadığımız “sessiz sinema” oyununu buna uyarlayın. Kötü hatıralarla başa çıkmamızın tek yolu onların üstüne sevdiklerimizle birlikte onlara gülmek olduğuna inanıyorum.

TADINI ÇIKARIN

Son olarak eğlenmek zorunda olduğunuzu hissetmeyin. Bugün sizin için yeni umutlarla takvimde yeni bir yıla başlamaktan ibaret olsun. Misafirleri mutlu etmek ve rahat ettirmek için de eğlenceden kendinizi mahrum etmeyin. Ev sahibinin eğlenmediği partilerde kimse eğlenmez. Sevdikleriniz ve belki de yeni sevmeye başladıklarınızla bu küçük toplaşmanızdan geriye kalacak fotoğrafları mutlu anmak için, kendinizi yormayın. Ertesi gün temizlerken yeterince yorulacaksınız.
Hepimize güzelliklerle dolu bir yıl diliyorum.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like