Barışı çizdiler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanatın yaratıcı gücüyle dünya barışına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Barış ve Çocuk” konulu Uluslararası Karikatür Yarışması Ağustos 2014’te sonuçlandı. 72 ülkeden 1400’ün üzerinde eserin gönderildiği yarışmada, Bulgar karikatürist Ivalio Tsetkov birinci oldu.

fedea746cd0ecb257a1249d3a2a80bb1_l  

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş kentler arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek, barışa yönelik duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla ilkini düzenlediği “Uluslararası Karikatür Yarışması”nın sonuçları belli oldu. Tüm karikatüristlere açık olan ve jürisinde Türkiye’den ve yurtdışından seçkin karikatüristlerin yer aldığı yarışamaya başta İzmir’in kardeş kentleri olmak üzere 72 ülkeden 670 karikatürist 1400’ün üzerinde eserle katıldı. Ukrayna’dan Vladimir Kazanevsky, Almanya’dan Valeriu Kurtu, Belçika’dan Luc Descheemaeker ile birlikte Türkiye’den Eray Özbek, Ömer Çam, Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Dr. Pınar Meriç’ten oluşan jürinin internet üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren ilk üç eser belirlendi. Değerlendirme sonucunda, Bulgaristan’dan Ivalio Tsetkov birinci,  İran’dan Ali Mirae ikinci, Kazakistan’dan Galym Boranbayev ise üçüncü oldu.

untitled-2

Ödül töreni Dünya Barış Günü’nde

Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül töreni ise 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlendi. Yine aynı gün dereceye giren ve değerlendirilmeye layık görülen eserlerin yer aldığı bir sergi açılacak. Ödül töreni sonrasında ise dereceye giren karikatürlerin yanı sıra yaratıcı bulunan eserlerinde yer aldığı albüm basılacak. Barışa dikkat çekmek için oluşturulan albüm, dünyanın farklı köşelerine gönderilecek.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like