Kansere ritimle dikkat çekilecek!

Farklı meslek gruplarından 11 kadın ve 1 Onkoloji Profesörünün oluşturduğu ritim grubu sosyal sorumluluk projesi oldu.

Renklerin Ritmi 2, Proje koordinatörü Banu Ersan önderliğinde farklı meslek gruplarından 11 kadın ve Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Profesörü Aziz Karaoğlu’nun birlikte oluşturdukları bir sosyal sorumluluk projesi.

Eğitmen Hasan Zengin’den öğrendikleri ritimleri 13 Nisan’da Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde düzenlenecek gecede sergileyecekler. Çalışmalarını Gecede her kadın sahnede seçmiş olduğu rengi taşıyacak ve renklerle herkesin ortak sorunu olan kansere dikkat çekecek.

Neden ritim?

Ritim dendiğinde sağlam vuruş, güçlü ses gelir akla. Düzen ve denge vardır ritimde. Yeri geldiğinde agresiftir. Projenin başlangıç noktasını oluşturan kanser hastalığıyla savaştaki süreçlere göndermeler yapacak iniş çıkışlar vardır. Güçlü vuruşlar, biraz dikkat ve gayret edildiğinde mutlu sona götüren neşeli bir ritim vardır her ikisinde de.

Bu projede birleşen her biri farklı meslek gurubundan ve şimdiye kadar profesyonel olarak bir müzik enstrümanı çalmamış 11 kadının öğrendikleri ritimleri sergileyeceği gecede, Prof. Dr. Aziz Karaoğlu da kanserle ilgili alınabilecek önlemler, yapılan yanlışlar, hastalıkla karşılaşıldığında izlenecek yol gibi konulara dikkat çekerek bir konuşma yapacak.

Çalışmalar NG Elit Organizasyon’un sahibi Duygu Mengütemür’ün desteği ile Nar City Düğün Salonları’nda yapılıyor. Geceden elde edilecek gelir ise Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nün yönlendirmesi ile SGK kapsamında olmayan kanser hastalarına bağışlanacak. Bunun yanı sıra; Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir ve Meme Kanseri Hasta Derneği Başkanı Çiğdem Beşkardeş’in desteği ile İzmir’de belli bölgelerde yaşayan kadınlara kanser taraması yapılacak. Renklerin Ritmi 2 üyeleri “Maddi manevi her türlü dayanışmanın örneği olan bu projeye bilet alarak destek olmak isterseniz 13 Nisan’da Güzelbahçe Kültür Merkezinde buluşalım.” diyorlar.

Projedeki isimler:

Prf. Dr. Aziz Karaoğlu 9 Eylül Ünv. Onkoloji Bölümü

Banu Ersan: Proje Koordinatörü

Belkıs Ersan Yaka: Narlıdere Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Duygu Mengütemür: İşletmeci

Ebru Topçu: İşletmeci

Esra Özkutlu: Pasta Şefi

Esin Öner: Heykeltıraş

Merve Titiz Akman: Sürdürülebilirlik Uzmanı

Nevin Uçak: Sigortacı

Nimet Yeğin: Filolog

Rabia Alptekin: Kurumsal İletişim Uzmanı

Seval Eren: Hekim

İletişim: 0 536 301 64 41

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Mimarlık: [Dışarıda olmak]

Hastanelerde doğuyoruz, apartmanlarda büyüyoruz, gökdelenlerde çalışıyoruz, AVM’lerde hafta sonlarımızı geçiriyoruz. Hayatımızın çoğu kapalı alanlarda geçiyor. Genellikle zorunluluktan. İşimiz…