YATAK ODALARI DEKORASYONUNA RENKLERİNİN ETKİSİ

Bu yazımda sizlere ‘Pembe Kuvars ve Dingin Mavi’ renklerinin beraber olarak yatak odalarında kullanımlarından bahsedeceğim.

Enerji sistemini dengeleyen ve sakinleştirici özelliğe sahip olan mavi rengi, yatak odası dekorasyonunda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sadece fazla kullanımı melankolik ve karamsar bir ruh haline sebebiyet vereceği için diğer renklerle dengelemek gerekmektedir. Bu dekorasyon örneğinde mavi rengin pembe ile tamamlanarak dengelendiğini görmekteyiz.  Mavi duvar üzerindeki küçük bir detayla pembe kullanımının devam ettirilmesi, mekânı daha bütün olarak algılamamıza yol açmaktadır.  Buradaki en önemli nokta ise bu iki pastel rengin bakır tonlarıyla muhteşem uyum içinde kullanılması olacaktır. Sizlerde pastel renklerini yaşam alanlarınızda kullanmayı düşünüyorsanız birkaç parça bakır dekoratif ürün ile tamamlamayı unutmayın derim.

Hayallerin rengi olan pembe, aynı zamanda rahatlık hissini barındırdığından yatak odaları için tercih edilebilecek bir renktir. Yukarıdaki dekorasyon örneğinde pembe renk ağırlıklı bir yatak odası görmekteyiz. Bu rengin tamamlayıcısı olarak farklı oranlarda kullanılan diğer renkler ise bu dekorasyon örneğinin püf noktalarını oluşturmaktadır. İlk püf nokta, pembe ile uyumlu ve yumuşak geçişlere sahip olan mavi rengin, kapıda kullanılması ve oda içerisinde de bütünlüğü sağlayacak şekilde küçük detaylarla devam ettirilmesidir. İkinci püf nokta, yatağın siyah renkte tercih edilerek mekânda ön plana çıkmasıdır. Son püf nokta ise, koltuk renginin beyaz olarak kullanılıp, yatak odasını daha sade  hale getirmesidir. Bu şekilde yaşam alanınızın dekorasyon bütünlüğünü sağladıktan sonra, diğer detayları zevkinize göre farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Güz konserleri geliyor

Kültür-sanat faaliyetlerini kentin farklı noktalarına taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 farklı mekanda 13 ücretsiz konsere daha hazırlanıyor. Kültür…
Devamını oku...

Kültür & Sanat

Kitaplar Gerçek Mucize Kendine İnanmaktır Ne mutlu olmak için ne de hayatını değiştirmek için asla geç kalmış sayılmazsın!…