Kültür & Sanat

Kitaplar

Gerçek Mucize Kendine İnanmaktır

Ne mutlu olmak için ne de hayatını değiştirmek için asla geç kalmış sayılmazsın! Bugünü, tam da bugünü hayatının en iyi günü yapabilmek senin elinde; nefes alıyorsun, yaşıyorsun, dert sıkıntı geldi diye ölmüş sayılmazsın! Başarısızlıktan asla korkma, gelecek sene şu an olduğun yerde kalmış olmaktan KORK! Dünü unut, bitti, geçti, gitti; elinde bugün var, kıymetini bil ve hiçbir şeyi yarına bırakma! “Yarına bırakma, bakarsın yarın olur da sen olmazsın!” Unutma, yaşanmış bir an yaşanmamış bir hayalden daha güzeldir! Zamanı geldi, bugün o gün! Kadın mısın, erkek misin, çocuk musun umurumda değil! Kalk ve silkelen. Ertelemekten vazgeç, cesaretlen. Hayat ertelenecek kadar uzun değil dostum, bugününü sahiplen!

Yazar: Ethem Emin Nemutlu

Yayınevi: Olimpos Yayınları

ISBN: 9786057906724

Sen Değişirşen Her Şey Değişir

İnsan kaderini değiştirebilir mi? Bundan seneler önce bana bu soru sorulsaydı kesinlikle hayır derdim. Bana göre kader asla değiştirilemeyen bir şeydi ve herkesin o kadere boyun eğmesi gerekiyordu. O sıralarda kendi içsel yolculuğuma henüz başlamamış ve evrene dair büyük sırları keşfetmemiştim. Her şey uzun yıllar önce girdiğim bir depresyonla başladı. Neden hep aynı şeyleri yaşıyorum? sorusu zihnimden çıkmıyordu. Çünkü insanlar değişse de yaşadığım olaylar hep aynıydı. Sanki sürekli aynı yerde takılan bir filmde oynuyor gibiydim. Karşımdaki oyuncular sürekli değişiyor ama senaryo bir türlü değişmiyordu. İşte içsel yolculuğum bunu fark etmemle başladı. O zamanlar bilinçaltımın derinliklerinde saklı olan kök inançlarımın hayatımı nasıl etkilediğini bilseydim, onları nasıl değiştireceğimi ve istediğim gibi hayatı nasıl yaratabileceğimi de bilirdim.   Başak Sayan; Bağlanma Korkusu, Kelebeğin Kaderi, Ölü Kuşların Sessizliği ve Nigâhdar romanlarının ardından ilk otobiyografik kitabında kendi hayatının iplerini nasıl eline aldığını ve içsel yolculuğunda nelerle karşılaştığını bilim ve felsefeyle temellendirerek olanca samimiyetiyle anlatıyor. Bu kitap, insanın elindeki en büyük gücü nasıl kullanması gerektiğini, inancın ve düşüncenin neler yaratabileceğini, bilinçaltında bulunan kök inançların nasıl değiştirileceğini,  arzu edilen bir yaşamın nasıl tezahür ettirileceğini detaylarıyla ve 21 günlük bir çalışmayla okura sunarken, aynı zamanda kişinin gerçek özü ile bağlantıya geçmesini de sağlıyor. Keşke her insan kendi sihirli lambasına sahip olduğunun ve dilediği her şeyin gerçekleşeceğinin farkında olsa…

Yazar: Başak Sayan

Yayınevi: İnkılap Kitabevi

ISBN: 9789751040411

Akşam Yıldızı-Bir Göbeklitepe Romanı

“Sana Kervankıran derler Bana dertli Kerem derler Yare ikrar veren derler Niye doğdun sarı yıldız, mavi yıldız   Evler yıkan, beller büken Kanım döken, Kervankıran”   Dün ve bugün… İyi ve kötü… Aşk ve inanç…   Akşam Yıldızı,  okurlarını bugünden alıp asırlar öncesinin  Göbeklitepeʼsine götürüyor. İyi ile kötünün mücadelesinde  bir aşk yolculuğu bu… Sevginin inanca, inancın tutkuya, tutkunun hayata adım adım karıştığı noktadan  Göbeklitepe hakkında bilinen her şeye  yeni bir bakış, bir ters yüz ediş…   On iki bin yıl önce yaşayan kadim insandan günümüzün modern insanına evrilen anlam arayışı… Duymak istediğimiz belki de ilk insanın var oluş hikâyesi… İskender Palaʼnın yetkin kalemi ve ustaca kurguya dönüşen hayal gücü, Göbeklitepe üzerine herkesi yeniden düşündürecek; Akşam Yıldızı kendi gerçekliği ile ezber bozacak.
 
Yazar: İskender Pala

Yayınevi: Kapı Yayınları

ISBN: 9786057838407

SİNEMALAR

Karakomik Filmler 2

Tür: Komedi

Yapımı: 2019 – Türkiye

Yönetmen: Cem Yılmaz

Oyuncular: Cem Yılmaz, Çağlar Çorumlu, Özge Özpirinçci, Necip Memili, Tülin Özen

2 Arada ve Kaçamak adlı iki filmden oluşan Karakomik Filmler serisinin yeni filminin yapımcılığı ve yönetmenliğini yine Cem Yılmaz üstleniyor.

Dolittle

Tür: Komedi, Aile, Fantastik

Yapımı: 2020 – ABD

Yönetmen: Stephen Gaghan

Oyuncular: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Harry Collet, Jim Broadbent

Filmin başrolünü Marvel sinematik evreninin Demir Adam’ı olarak tanınan Robert Downey Jr. üstleniyor. İngilterenen en ünlü veterineri olan Dr John Dolittle, karısını kaybetmesinin ardından kendini evine kapatır. Onu yeniden genç kraliçenin hastlanaması evinden çıkaracaktır. Bu hastalığa çare olmak için bir yolculuğa çıkan Dolittle a bu yolculukta bir goril, bir ördek, bir deve kuşu ve bir papağan eşlik edecektir.

Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı

Tür: Aksiyon, Dram, Romantik, Savaş

Yapımı: 2020 – Türkiye

Yönetmen: Kamil Aydın

Oyuncular: Emre Kıvılcım, Ece Çeşmioğlu, Eren Vurdem, Seray Kaya, Levent Özdilek

Film Balkanlarda yaşanan zulmü durdurabilmek için Fatih Sultan Mehmetʼin akıncılarının Sırbistan kralı Lazarʼa karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like