Keyifli Bir “10 Saniye”

Geçtiğimiz hafta sevgili arkadaşım Nergis Öztürk ile Algı Eke’nin birlikte oynadığı “10 Saniye” adlı tiyatro oyununu izleme fırsatım oldu.

Son dönemin parlayan yıldızı Erdi Işık’ın kaleminde çıkan ve iki kadının bir “10 saniye” üzerinden yaşadıkları duygu geçişlerinin anlatıldığı ve sürpriz bir sonla biten oyunda Nergis Öztürk ve Algı Eke’nın yüksek performansları ve uyumları alkışı hak ediyor.

Nergis Öztürk’ü en son Avlu dizisindeki psikopat müdür Zerrin karakterindeki büyük oyunculuğu ile hatırlarsınız…Aslında Nergis’in dram oyunculuğu yanında bir de komedi oyunculuğu var ki hala bunu göremedi yapımcılar! Kadın bildiğiniz oyun hamuru gibi her role rahatlıkla bürünebilen Allah vergisi bir yeteneğe sahip. Bu “10 saniye” yine beni şaşırtmayı,güldürmeyi ve düşündürmeyi bildi.

Algı Eke ismi ise hafızama  “Baba Ocağı” dizisindeki o şiveli rolü ile kazınmış.Bu oyunda çok farklı bir kadın gördüm oyunculuk adına tıpkı Nergis gibi o da yüksek performansı ile dikkat çekiyor.

Oyunun konusunda bahsetmek istemiyorum size sürpriz olsun ama izledikten sonra tiyatro salonundan iyi bir oyun izlemenin zevki ile mutlu ayrılacağınıza garanti ederim.

“Bekriya Geceleri”İzmir’de!

Balkan müziğinin sevilen sanatçısı Suzan Kardeş, İstanbul’da çok sevilen “Bekriya Geceleri” konseptini şimdi de İzmir’e taşıdı.

Geçtiğimiz hafta İzmir Simge Balık Restaurant’ta startını verdiği “Bekriya Geceleri” için özel hazırlanan repertuarı ve sofrasıyla İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşatan Suzan Kardeş’in sahnesine Levent Yüksel konuk oldu.

Etkinliğe yoğun bir katılım gerçekleşirken,Suzan Kardeş ve orkestrasının performansları seyircilerden büyük alkış aldı.

Bekriya Geceleri konseptiyle renkli sahnelere imza atan Suzan Kardeş, 17 Mart ve 18 Nisan tarihlerinde İzmirlilerle bir araya gelecek.

Fatih’in İstanbul Hikayesi: Rise of Empires: Ottoman

Netflix iddialı dizi ve filmleri ile izleyicilerini hayli memnun eden bir dijital ortam. Bir süredir reklamları dönen ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u açılış hikâyesinin dizi versiyonu olan Rise of Empires: Ottoman 6 bölümlük mini bir dizi olarak yayınlandı.

İngilizce bilen Türk oyuncuların rol aldığı konuşmalarında Sadrazam, Lala, Paşa gibi Türkçe kelimelerle harmanlanmış İngilizce diyalogları izlerken bir tuhaf hissediyor insan.Keşke diyorsun Türkçe konuşmalı İngilizce altyazılı olsaydı dizi, sanırım o zaman oyuncuların duygu geçişleri daha farklı olurdu.

Ottoman kelimesini duyunca insan hayli merakta kalıyor acaba nasıl bir Osmanlı? Nasıl bir Fatih? Ve nasıl bir İstanbul’un Fethi bizi bekliyor?

6 bölümlük bu mini Netflix dizisinde aslında farklı bir İstanbul’un fethi hikayesi ve o savaşın farklı şekilde yansıtılan psikolojisi öncelikle dikkat çekiyor.

Öyle çok alıştığımız hemen oldu-bitti aldık fethettik diye bir durum olmadığı uzun ve meşakkatli olaylar silsilesi sonucu içinde bolca acı barındırarak İstanbul’un fethedildiği resmediliyor.

Muhteşem Yüzyıl’dan sonra artık her saraylı dizide harem, cariye, sultan, aşk gibi şeylerimi beklemememiz gerektiğini bu dizi bize çok iyi anlatıyor.

Tabi bu arada Netflix dizilerinin olmazsa olmazları sevişme ve soyunma ucundan da olsa dizide bir iki sahne olarak karşımıza çıktı, ama Fatih ile uzaktan yakında ilgisi olmayan cinsten.

2020 Yılına Ödülle Girdim

Ekonomize Dergisinin düzenlediği 11. Ekonomi’nin Enleri Zirvesi Ödül Töreni 28 Ocak günü Gayrettepe Dedeman Otel’de iş, siyaset, medya ve cemiyet hayatının önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşti.

Ekonimize Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Kadir Gürbüz’ün önderliğinde gerçekleştirilen 11.Ekonimize ödüllerinin protokol açılış konuşmasını Demet Sabancı Çetindoğan yaparken bende bu saygın ve kaliteli organizasyonda “Yılın Başarılı Magazin Gazetecisi” ödülüne layık görüldüm.

Ödülümü sayın Dr.Kadir Gürbüz ve gecenin başarısında büyük payı olan sevgili Tülin Ürker ’den almanın mutluluğunu yaşadım.

Yaptıklarınızın başkaları tarafında değer görmesi ve ödüllendirilmesi hem gurur veriyor hem de çalışma azminizi kamçılıyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Magazin

Demet Akbağ, Sıla, Beren Saat mart ayına damga vurdu! Medya Takip Merkezi’nin (MTM), Magazin Gazetecileri Derneği için hazırladığı…