Ayşen Birgör Röportajı

AYŞEN BİRGÖR KİMLİĞİNİN GELİŞİM VE DEĞİŞİM SÜRECİNİ NASIL YORUMLUYORSUNUZ?

Uzun, meşakkatli ama bir o kadar da ayakları yere sağlam basan bir süreç. 1995 senesinde başlayan ve bu zamana kadar süren kıymetli bir süreç. Kendimi geliştirdiğim, öğrendiğim, öğretmeye çalıştığım da bir süreç aynı zamanda.
Küçük bir yaşta başlamanın verdiği bazı deneyimsizlikler ve buna bağlı bazı yanlış kararlar var elbette müzik yaşantımda ama hepsi birer öğreti, bu da sizin müzik yolculuğunuz da bazı kararları alırken daha doğru düşünmenizi sağlıyor. Bununla beraber çok kıymetli sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmış olmak da gelişmenize katkı sağlıyor.
Müzik yolculuğumda geriye dönüp baktığımda gülümseyerek ve gururla ileriye doğru devam ediyorum.

CENGİZ KURTOĞLU DÜETİNDEN SONRA BİR FETTAH CAN KLASİĞİ OLAN EVLİLİK SANDALI ŞARKISINI SESLENDİRDİNİZ GERİ DÖNÜŞLER NASIL? 

Cengiz abi ile olan düetimiz gerçekten çok sevildi, bizleri keyiflendiren yüzümüzü güldüren geri dönüşler almıştık. Evlilik Sandalı henüz yeni olmasına karşın o da sevildi ve Ayşen Birgör yorumu ile çok başka ve keyifli bir yorum olmuş dedirtti. Bu yorumlarda açıkçası beni çok mutlu ediyor.

EVLİLİK SANDALI PROJENİZDE KİMLERLE ÇALIŞTINIZ?

Müzik yönetmenimiz ve aranjörümüz Seçkin Özer. Bu şarkıyı çalışmaya başlamadan önce çok titizlikle kurgulamalar yaptı. Bana yakışacak ve o yorumu en üst düzeye taşıyacak şekilde çalıştı bu sebeple öncelikle kendisine teşekkür ediyorum ve akabinde müzik camiamızın en kıymetli müzisyenleri bizlere bu projede eşlik ettiler. Hepsinin ellerine emeklerine sağlık. Klibimizi Emrah Özbilen çekti. Yine çok kıymetli bir ekiple. Tarihi Kadıköy Lisesi’nde gerçekleşti çekimler.
Basın ve radyo pr sevgili Gizem Altınkaya, fotoğraflar Uskan Uludoğan, styling de Begüm Palabıyık’la çalıştık.

ALBÜM YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Albüm yapmayı elbette düşünüyorum. Bununla ilgili oluşturduğunuz çok güzel projeler de var hatta. Ama tabii hepsinin biraz daha zamanı var. Günümüzde şarkılar çok çabuk tüketildiği için albüm yapmak riskli olabiliyor ama ilerleyen süreçte mutlaka Ayşen Birgör albümü raflarda olacak.

AYŞEN BİRGÖR’ÜN BİR GÜNÜ NASIL GEÇER? MÜZİK DIŞINDA NELER YAPIYORSUNUZ?

Ayşen Birgör aynı zamanda bir anne bu sebeple kızımla geçirdiğim zamanlar benim için çok değerli.
Günün belli saatlerinde  kitap okurum. Özellikle kriminal içerikli, polisiye-gerilim türleri beni cezbeder. Zaman ayırıp film izlemeyi, arkadaslarımla keyifli sohbetler etmeyi severim. Müzik dışında kalan zamanımı bu şekilde değerlendiriyorum.

YENİLENME SÜRECİNDE ASLA ÖDÜN VERMEM DEDİĞİNİZ ŞEYLER VAR MI ?

Bu herkese göre farklılık gösterebilir bir şey. Yenilenmek zaten adı üstünde yeni olanı keşfetmek, sende ki yansıması, sana ne kattığı ile ilgili bir şey sonuçta. Elbette ki herkesin kendi sınırları, yapabilirlikleri vardır, ben kendimde yapacağım değişikliğin beni mutlu edip etmediğine bakarım, yenilenmenin beni ve projemi nasıl etkileyeceğine bakarım. Bazen asla yapmam dediğimiz şeyleri bile gün geliyor yapmak durumunda kalabiliyoruz. Ama dediğim gibi bu tamamen alacağınız risklerin sizi ve projenizi nereye ne şekilde taşıyacağı ile ilgili.

FİT GÖRÜNTÜNÜZÜ NASIL KORUYORSUNUZ ÖZEL BİR ÇALIŞMA YAPIYOR MUSUNUZ?

Öncelikle teşekkür ederim:)
Ben genel olarak hareketi ve aktif olmayı seven bir insanım. Belki her gün düzenli spor yapamıyorum ama dönem dönem aletli pilates yapıyorum. Yürüyüş keza öyle bir de mümkün olduğunca yediklerime dikkat ediyorum. Aslında yemek yemeyi çok seviyorum ama dikkat etmek gerekiyor çünkü ekran önünde olunca ekstra dikkatli olmak şart.

ESTETİK KONUSUNDA GÖRÜŞLERİNİZ NELER? HİÇ YAPTIRDINIZ MI? YAPTIRANLARA NASIL BAKIYORSUNUZ?

Estetik son yıllarda inanılmaz bir gelişme içerisinde. Bende yakından takip ediyorum açıkçası. Dönem dönem botox uygulaması yaptırıyorum. Yani kendinizde beğenmediğiniz ya da sağlık açısından olmalı dediğimiz ne varsa hem kadınlar hem de erkekler yaptırmalı. Sonuçta zaman ilerliyor ve bizler yer çekimine karşı koyamıyoruz. Ama şunu da belirmek isterim herşey de olduğu gibi estetikte de doz çok önemli.

SOSYAL MEDYAYI NASIL KULLANIYORSUNUZ? BAŞINIZA HİÇ TATSIZ BİR OLAY GELDİ Mİ?

Sosyal medyayı mümkün olduğunca aktif kullanmaya özen gösteriyorum çünkü burası gerçekten inanılmaz bir mecra. Hayranlarınız sizinle ilgili sürekli bir şeyler öğrenmek bilmek istiyor. Yeni jenerasyonun takibinde olmak ve onlara yakın durmak gerekiyor. Bu sebeple sık sık küçük videolar paylaşıyorum. Bazen canlı yayınlar yapıyorum. Bunlar bana çok güzel geri dönüşler sağlıyor.
Tatsız bir olay çok şükür ki yaşamadım. Sadece bazen yorum kısımlarında enteresan şeyler oluyor. Onlar da açıkçası eğlenceli geliyor bana.

İZMİR İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ NASIL?

İzmir’i çok seviyorum. Aslında yarı İzmirli sayılırım 🙂 Çünkü ablam yaklaşık 35 yıldır İzmir’de yaşıyor. Dolayısıyla uzun bir zamandır İzmir’le teşviki mesaimiz var. Ayrıca İzmir dinleyicisi ile müzik kültürü ve eğlencesi ile de çok keyifli bir şehir. Konserlerim de her zaman çok güzel bi dinleyici ile karşılaşmışımdır. İzmir’e her geldiğim de kendimi çok huzurlu ve mutlu hissediyorum. Ayrıca muhteşem bir doğası var hayran kalmamak mümkün değil. İnşallah ilerleyen zamanlarda bende yerleşik bir İzmir hayatı düşünüyorum.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like