Narmim Mimarlık

Son günlerde konsept tasarımların giderek arttığı İzmir’de; proje ve uygulama alanında hizmet veren ve Narlıdere’mizin önemli Mimarlık Ofislerinden olan NARMİM’in adını sıklıkla duymaktayız.

ekran-resmi-2016-10-25-10-35-09

Agora Alışveriş Merkezi içinde yer alan “Arasta Bazaar” ile ismini duyuran firma; kaliteli ve farklı çizgisini Göztepe Spor Kulübü binası altında yer alan Peximet ile devam ettirmiştir. Kamu yapıları, ticari yapılar, oteller, restaurant&cafe ve konut alanında birçok başarılı projeleye imza atan NARMİM; genç ve dinamik yapısından aldığı enerjiyi tasarımlarına en iyi şekilde yansıtmaktadır.

Her projenin mevcut koşullarını dikkate alarak; gerekli mekânları, işlevsel gereksinmeleri ekonomik ve teknik olanaklarla bağdaştırarak estetik yaratıcılıkla inşa etmeyi hedeflediğini belirten firma; tasarıma yaklaşım süreçlerini şu şekilde özetlemektedir:

“Narmim’de mimari tasarım sürecine ilişkin esas kararların alınmasına “Yapılı Çevre”nin analiziyle başlanır. Her farklı çevrenin farklı bir yaklaşım gerektirdiği düşüncesi benimsenerek; proje analitik ve fonksiyonel bir mimari çözüm olarak ele alınır. Kullanılacak malzeme, temel bir materyalin seçilmesiyle değil; malzemenin görsel ve dokusal doğasına uygun bir yaklaşımla belirlenir. Sonuç olarak tanımlı çevreye uygun, bütünlüğü bozmayan, alternatif çözümler sunulur.”

Birçok seçkin projeye imza atan firmanın tasarımlarından bazıları;

ekran-resmi-2016-10-25-10-35-16

SİTE UNLU MAMÜLLER FABRİKASI

2012 yılıyla birlikte kurumsal kimliğini geliştirerek yeni bir mimari anlayışa sahip olmayı hedefleyen Site Unlu Mamulleri, Sarnıç’ta yer alan Üretim Tesislerini markanın yeni yüzü olarak belirlemiştir. Giriş, Restoran, Konferans Salonu, Açık ofis ve Çalışma bölümlerinde farklı mimari ve iç mimari örnekler dikkat çekmektedir. Ayrıca Fabrika binasından farklı olarak 3 şubesinin daha tasarımı yapılmaktadır.

 

ekran-resmi-2016-10-25-10-34-43

ARASTA BAZAAR

İzmir’in en gözde alışveriş merkezlerinden biri olan Agora Alışveriş Merkezinde bulunan Pazar Yeri projesi kaybolan “Pazar” anlayışını canlandırmayı hedeflemektedir. Terra-cotta döşemeler, eskitme boyalı duvarlar ve doğal ahşap mobilyaların uyumu ile Alışveriş merkezi içerisinde yer alan “Tarihi Pazar Yeri Meydanı” görünümü başarıyla yakalanmıştır.

ekran-resmi-2016-10-25-10-35-02

MONTELİE ŞARAP EVİ

Deniz ve kentlinin yeni buluşma yeri olan Levent Marina’da bir süredir tanıtımını gördüğümüz Montelie ve Wok&Roll; Narmim çizgisini taşıyan diğer önemli tasarımlardır. Montelie Şarap Evi; İzmir körfez manzarası ve sahip olduğu -kendine özgü- iç mimarisi ile şarap zevkini bir adım öne taşımayı hedeflerken; Wok&Roll Klasik görünümünden uzak, Modern Çin konseptiyle Uzakdoğu lezzetlerini İzmir’e taşımayı amaçlamaktadır.

MENEMEN HÜKÜMET KONAĞI

Liman Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesinin de getirisiyle İzmir’in kuzeyine doğru olan büyümenin etkilerinin görüldüğü Menemen’de, artan nüfusun ihtiyaçlarına karşılık verebilmek için yeni Hükümet Konağı gereksinimi kaçınılmaz olmuştur.

Yeni Menemen Hükümet Konağı “Geleneksel Türk Mimarisi”nin izlerini taşıyan formuna karşılık; içerdiği modern çözümlerle, kullanıcıların ve halkın ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vererek, günlük çalışma hayatını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. 1950 m² alan üzerine oturacak yapı, zemin üzerinde 4, zemin altında 1 bodrum kat olmak üzere 5 kattan oluşan yapı toplamda 10000 m² net kullanım alanına sahip olacaktır.

2012 yılı içinde temeli atılacak proje “Mimarlık Sanatı”nın kültürel yanını göz ardı eden anlayışın aksine; yüzyıllardır ülkemizin kimliği ile bütünleşen, kültürümüzün ve değerlerimizin en kalıcı kanıtı olan mimari biçimlerin harmanlanmasıyla, “Geleneksel Türk Mimarisi” kimliğinin izlerini günümüze taşımaktadır.

Firmayla ilgili daha detaylı bilgi için:

954fb0ebf1d84fb921bfb0b6e045d57f_l

Narmim Yapı & Mimarlık

Yenikale Mah. Mustafa Kemal Sahil Bul. Elif Apt. No:35/B Narlıdere – İZMİR

Tel & Fax: 0 232 – 239 04 12

www.narmim.com

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Yogaya başlarken…

Son dönemde insanlar kurumsal hayatlarını bir anda bırakıp yogaya yöneliyor. Genci, yaşlısı, ev hanımı, öğrencisi aklımıza gelebilecek her…