“Sınır Tanımayan Şefler”imiz ülkemizi temsil etti

“Aregala İnternational”da Asya, Akdeniz ve Türkiye başkanı Seyfi Ali Erşahin ve ekibi Peru’da yapılan yarışmada ülkemizi temsil etti.

c5f7f8ba22bc61faa6aa803ae1139d1d_l

Aregala, (Asociacion de Restauradores Gastronomicos de las Americas) Latin Amerika Gastronomi Derneği’dir. Ancak zamanla kendini geliştirerek uluslararası bir gastronomi federasyonu olmuştur. 1982 yılında Peru’nun Lima kentinde 7 uluslararası şef tarafından Diego Silva Lehmann başkanlığında kurulan dernek, zamanla tüm Latin Amerika ülkelerini kendisine üye yapmıştır. Bu düzey yeterli gelmemiş, Avrupa ve Asya’da da açılarak uluslararası bir gastronomi federasyonu haline gelmiştir.

Merkezi Peru’nun Lima kentindedir ancak. Aregala’nın yapılanmasında her üye ülke kendi merkezini kendi ülkesinde oluşturur.

Şu anda 48 aktif üye ülke vardır. Son yıllarda üye olan ülkelerin başında Türkiye, Dubai, Mısır, Endonezya, Malezya, Pakistan, Azerbaycan, Ukrayna gelmektedir.

Aregala, dünya kültürel mutfaklarının tanıtılması ve ortak mutfak kültüründe çalışmalar yapıp yeni yetişen genç aşçılara bu eğitimi verip mesleki deneyim kazanmalarını sağlamayı amaçlayan bir oluşumdur. Türkiye’de de bu misyonu deneyimiyle ve yetiştirdiği yüzlerce aşçı ile meslekte duayen olan ayrıca “Aregala İnternational”ın Asya, Akdeniz ve Türkiye başkanı Excutive Chef Seyfi Ali Erşahin’dir.

Peru’da gerçekleşen, “Aregala Türkiye” başkanı Seyfi Ali Erşahin ve ekibinin katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

2012 yılında 30. yılını Peru’da uluslararası bir yarışma ile kutladı. Aregala Türkiye Başkanı Seyfi Ali Erşahin ve ekibinin de katıldığı bu etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

30. yıl etkinliğine katılan “Aregala Türkiye” dünyada adını duyurdu ve 2014 yılında Bodrum’da “Aregala İnternational” tarafından yarışma ve festival düzenlenmesinin sözünü aldı.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like