Rotaract’tan Dayanç’a en başarılı proje ödülü

“Sanat Engel Tanımaz” sosyal sorumluluk projesinin mimari Muharrem Dayanç, “4. Meslek Hizmetleri Ödül Gecesi”nde Rotaract özel ödülünü aldı.

 

2002 yılında Muharrem Dayanç tarafından kurulan Dayanç Müzik Kursu,  Ata Caddesi Duru Plaza İş Merkezi’nde hizmet veriyor. Her yıl Güzel Sanatlar’a hazırlık kurslarıyla birçok öğrencinin konservatuvar ve Güzel Sanatlar liselerine yerleşmelerini sağlayor. Kurs merkezinde;  gitar, elektrogitar, basgitar, keman, yan flüt, bağlama, piyano, ud, ney ve çello kursları veriliyor.

Toplumdaki dezavantajlı kesimlere yönelik yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile tanınıyor.

“Hiç kimse suçlu doğmaz” etkinliği ile ıslahevindeki çocuklara, “Sanat engel tanımaz” projesiyle de engelli çocuklara ışık olan CHP Balçova meclis üyesi Muharrem Dayanç, yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile tanınıyor. Geçtiğimiz aylarda Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “4.Meslek Hizmetleri Ödül Gecesi”nde yılın en başarılı sosyal proje ödülünü aldı.

Engelli çocuklar destek.

Sosyal yaşamlarında pek çok sorunla baş başa bırakılan engelli vatandaşlar, artık görülmek istiyor. Yaklaşık 200 bin engellinin yaşadığı, üstelik Türkiye’nin en büyük üçüncü kenti olmasına rağmen hâlâ engellilere yönelik müzik okulu bulunmayan İzmir’de fark edilmek isteyen engelliler, müzik kurslarına başvurarak topluma uyum sağlamaya çalışıyor. Engelli ailelerinin, kendisine başvurarak çocuklarına müzik eğitimi aldırmak istediklerini anlatan Muharrem Dayanç “Engelli vatandaşlarımız için özel bir müzik okulu yok. Biz de yaşamla baş etmeye çalışan engelli kardeşlerimiz için bir program hazırladık. Etkinlik bittikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Ferhan Şirvan benimle görüşerek, Büyükşehir’in “Engelsiz İzmir” projesi kapsamında bizim eğittiğimiz çocukları değerlendirmek istediğini söyledi. Türkiye’de engelli korosu çok az,  İzmir’de ise yok; ben bunu kendilerine ilettim. Hedefim İzmir’de engelli korosu oluşturmak.” dedi.

Engelli çocuklara müzik eğitimi vermenin onları hayata bağladığını söyleyen Muharrem Dayanç, “Bu çocuklara eğitim vermek zor ama onlar için çok faydalı. Çocukları konsere hazırladığımız zaman onlardaki heyecanı gördüm, eğitim verdiğimiz engelli kardeşlerimizden biri gitarıyla uyuduğunu söylemişti, gerçekten çok etkilenmiştim. İzmir’de 200 bine yakın engelli var. Bize destek olacak belediye, kişi ve kurumları işbirliği için bekliyorum.” dedi.

Hiç kimse suçlu doğmaz.

Dayanç Müzik Kursu’nun, örnek olacak diğer bir sosyal projesi de, suç işleyen çocukların topluma kazandırılması amacıyla, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çocuk Eğitim Evi Müdürlüğü ile yaptığı iş birliğidir.

Geçtiğimiz yıl 10’u kız toplam 52 hükümlü çocuğa 4 ay boyunca müzik eğitimi verildi. “Hiç kimse suçlu doğmaz.” temasıyla hayata geçirilen projenin finali, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı. 4 kız, 18 erkek hükümlü çocuk, verdikleri konserle bir ilke imza attı. Gecenin sunuculuğunu şair-yazar Sunay Akın yaptı. Gecede konuşan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yusuf Arslan, “Suç işlemiş çocuklarımızın topluma kazandırılması ve rehabilite edilmesi için katkı sağlayacak tüm sivil toplum kuruşlarına açığız.” dedi.

 

Dayanç Müzik Kursu

Ata Cad. Duru Plaza İş Merkezi 1/64 Balçova – İzmir

277 91 27

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like