Kültür & Sanat

Sinemalar

Kaçış Planı 3

Tür: Aksiyon, gerilim
Yapımı: 2019 – ABD
Yönetmen: John Herzfeld
Oyuncular: Sylvester Stallone, Dave Bautista, Malese Jow, Harry Shum Jr., Jeff Chase

Güvenlik uzmanı Ray Breslin, Hong Kong’un en zengin iş adamının kaçırılan kızını kurtarmak üzere görevlendirilir. Ancak Ray’in kız arkadaşı da aynı kişiler tarafından kaçırılınca işler değişir. Tüm bunların arkasında, Ray’in eski iş ortağının oğlu vardır. Bu gözü dönmüş adamın aklında tek bir şey vardır: İntikam. Acaba Ray, zamana karşı yarışarak tutsakları bu adamın elinden kurtarabilecek mi?

Tolkien

Tür: Biyografi, dram
Yapımı: 2019 – ABD
Yönetmen: Dome Karukoski
Oyuncular: Nicholas Hoult, Lily Collins, Pam Ferris, Craig Roberts, Derek Jacobi

J.R.R. Tolkienʼın hayatını konu alan film, yazarın yetim kaldığı çocukluk
döneminden başlayarak, hayatının ilerleyen dönemlerini de anlatıyor. Fim, I. Dünya Savaşı döneminde yazarın yaşadıklarından tutun ki, aşkı ve arkadaşlıkları dahil olmak üzere birçok detaya yer veriyor. Tolkienʼe daha fazla yakınlaşma şansını izleyiciye yaşatacak olan filmde, yazarın başyapıtlarını yaratırken hayatından kattığı izleri de anlama fırsatı bulacağız.

Örümcek Adam: Evden Uzakta

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera
Yapımı: 2019 – ABD
Yönetmen: Jon Watts
Oyuncular: Tom Holland, Zendaya Coleman, Michael Keaton, Marisa Tomei,
Jacob Bataillon

Örümcek Adam: Evden Uzakta, Marvel Sinematik Evreninde geçen ikinci
Örümcek Adam filmi… Filmde Avengers: Endgame sonrası yaşadığı kayata adapte olmaya çalışan Peter Parker, bir yandan da özel hayatı ve süper kahraman kimliği arasında bir denge kurmaya çalışıyor. Örümcek Adam olarak yaşadığı hayattan bir süre uzaklaşmak için Avrupa’ya bir okul gezisine katılan Peter’ın peşini ”Örümcek Adam Sorumlulukları” o kadar da kolay bırakmayacaktır.

Kitaplar

Yanlışlıktan Değil Yalnızlıktan

Yazar: Nilgün Bodur

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa Sayısı: 160

ISBN: 9786053115960

“Acaba çok yanlış yaptığım için mi yalnız kaldım, yoksa yalnız kaldığım için mi yanlış yaptım?” Yanlış olan, başkasını sevmek değildir. Bir başkasını sevmek dünyanın en güzel, en tamamlayıcı hissidir. Yanlış olan, yanlış olanı sevmektir. Sevilenin yanlış olduğunu da, sevmeden kimse bilemeyecektir… Sevilenin kendisi bile… Her nerede iyi bir kalp ve doğru bir niyetle, umutla ve hayalle adım atıyorsanız ve sonunda acı çekiyorsanız, anlayın ki yanlış değil, sadece yalnızsınız. Nilgün Bodurʼun üçüncü kitabı YANLIŞLIKTAN DEĞİL YALNIZLIKTAN kendi hayatından izlerle dolu. Okuması eğlenceli ve duygulu bir anlatı… Bu kitabı farklı kılan bir diğer özellik ise kendi yaşanmışlıklarına dürüstçe, cesaretle ve samimiyetle neşter vurabiliyor olması. En kıymetli yanıysa kimseyi yarı yolda bırakmaması. Okuruna karşı son derece şefkatli bir yazar duruyor önümüzde. Yaralarımıza karşı hiç de zalim değil. İyileşebilmenin her türlü çaresini bonkörce veriyor satırlarında. İnanıyorum ki herkese iyi gelecek bu kitap… Şifa olmak için değil, şifa bulmak için yazılmış çünkü…

On Dakika Otuz Sekiz Saniye

Yazar: Elif Şafak

Yayınevi: Doğan Kitap

Sayfa Sayısı: 392

ISBN: 9786050963090

Adı Leylaʼydı. İstanbulʼun en eski genelevlerini barındıran o meşum sokakta yer alan gülkurusu renkli evde bilinen adıyla Tekila Leyla. Öyle derdi ona arkadaşları, ahbapları ve müşterileri. Öyle derdi ona beş kadim dostu. Hiç istemezdi Leyla kendisinden geçmiş zaman diliminde söz edilmesini. Ama işte kalbi daha az evvel susmuş, soluk alış verişi ise hepten kesilmişti. Şehrin kenarlarında bir çöp kutusuna bırakılmıştı cansız bedeni. Gene de henüz durmamıştı beyni. Çalışıyordu hâlâ. Tastamam on dakika otuz sekiz saniye boyunca…

Kalbin Temizse Hikayen Mutlu Biter

Yazar: Hakan Mengüç

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa Sayısı: 232

ISBN: 9786053115199

Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir. Senin şu anda bu satırları okuyor olmanın tesadüf olmaması gibi, benim Afrikaʼya araştırma yapmak için gidip orada bir sufiyle karşılaşmam ve ondan öğrendiklerimi bu kitapta derlemiş olmamın da tesadüf olmaması gibi.
“Dert insana daima yol gösterir” der sufiler. Önemli olan yolu yürümekten vazgeçmemek. Yolda olan için “umut var” demektir. Kader her an yeniden yazılır çünkü. Kiminle ne zaman karşılaşacağını, neyi ne zaman bulacağını bilemezsin. Bazen istediğin şeyi aramakla bulamazsın ama bulanlar hep arayanlar olmuştur. Mevlanaʼnın dediği gibi: “Sen yola çık, yol sana görünür.” Yoluma ortaklık eden hocalarımın ilhamıyla karşına çıktığım bu kitapta sıkıntılarından kurtulman, ilişki problemlerini çözmen ve hayata daha olumlu bakabilmen için sufilerin kullandığı pratik yöntemleri kendi deneyim süzgecimden geçirerek sunuyorum. Kitapta yer alan öğretiler bugüne kadar binlerce insana yardımcı oldu, sana da olacağına inanıyorum. Şunu sakın unutma yol arkadaşım, kaç yaşında olursan ol, başından ne geçmiş olursa olsun; kalbin temizse hikâyen mutlu biter. 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like