Yeni Yılda “İç”ten Yeni Bir Ben

2022 PSİKOLOJİK HİJYEN YILI OLACAK

Yeni bir yıl, yeni kararlar ve hedeflerle hayata baştan başlamanın tam zamanı. Psikosentez Yaşam Koçu Cangül Soydemir, 2022’de herkese dış’tan değil iç’ten bir hedef belirlemelerini tavsiye ediyor. Soydemir’e göre bu yıl “psikolojik hijyen” yılı da olacak.

 

Pandemi döneminde herkes farklı bir içe dönüş ve aydınlanma yaşadı. Her yıl aldığımız ve uygulayamadığımız kararları 2022’de gerçeğe dönüştürmek için bu olumsuz gelişme önemli bir motivasyon oldu. Psikosentez Yaşam Koçu Cangül Soydemir, iç’e doğru yöneldiğimizde yaralarımızı şifalandırabileceğimize değinirken, özsevgiyi ve özşefkati bu yıl deneyimleyip kendimizi bulmamızı öneriyor.

Kişisel yaşam hedeflerine varmanın yolunun psikolojik hijyenden de geçtiğine işaret eden Soydemir, ‘’Özgün ve özgür olmak için cesaret içimizde. Ama eğer adım atamıyorsak bunun sebebi alt kimlikler olabilir. İçsel gerilimler ve komplekslerin temelinde alt kimlikler yatar. Bizi sabote eden alt kimliklerimizi doğru ve güvenli yöntemlerle fark etmek, kabul etmek, onları koordine etmek kendimizi keşfetmenin, içsel yolculuğumuzun en önemli adımlarıdır” diyor.

Değişimin anahtarı dışta değil içte!

Psikosentez Yaşam Koçu Cangül Soydemir, değişime dış yerine içte başlatmak için “içe” ayna tutmayı seçip aynadaki “ben”i gerçekten tanıyor muyum diye sormanın ilk adım olduğunu söylüyor. Derinlemesine kendimize bakıp, sürekli bastırdığımız iç çığlıklarımızın korku, endişe, öfke ve acılarımızı büyüttüğümüzün artık farkına varmanın zamanı olduğunu anlatan Cangül Soydemir, ‘’Erken çocuklukta insanı korumak amacıyla ortaya çıkan alt kimlikler zaman içinde yerleşerek bizi ve tüm yaşamımızı yönetir hale gelebiliyor; bizi sabote ediyor ve engelliyor. Biz onları asıl kimliğimiz sanıyoruz ve sorun orada başlıyor. Mutsuz oluyoruz. Hayata dair planlarımızı, hedeflerimizi gerçekleştiremedikçe daha çok mutsuz oluruz” diyor. Soydemir 2022’yi “yeni bir ben” için fırsat yılı olarak görüyor.

cangulsoydemir.net

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like