Efe filminde 500 oyuncu rol aldı

Çekimleri İzmir ve çevresinde yapılan film 2013’ün ilk aylarında gösterimde.

1920’lerde dağları yurt edinmiş bir efenin dramatik aşk öyküsünü anlatan filmde, “Bozdağlı” lakaplı Efe’nin yetiştirdiği zeybeklerden birisinin ihaneti ve sevdiği kadının başına gelen kötü bir olay, Efe’yi zor kararlar almaya sürüklüyor.

ekran-resmi-2016-10-24-12-26-21

Örf ve adetler altında ezilen bir kadın, tek başına hayata kafa tutan bir adam ve geçmişi unutan bir hainin öyküsü anlatılıyor.

Sahne Tozu Yapım imzalı filmin senaristi ve yönetmeni Muzaffer Çağlar İşgören. Filmin castını Sahne

Tozu oyuncuları oluşturuyor. Ayrıca filmde Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken oyuncu Göksal Kaya ve Devlet Konservatuarı Opera Ana Sanat Dalı Başkanı Altan Akatay gibi önemli isimler de rol alıyor.

Filmin müzikleri, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı hocalarından Zeynel Demir tarafından bestelendi.

Özel izin ile müzeden alınan orijinal efe kostümleri kullanıldı. Film, zeybek kültürünü detayları ile gerçekçi bir dille anlatan ilk eser olma özelliği taşıyor.

ekran-resmi-2016-10-24-12-26-30

500 kişi kamera karşısına geçti

Çekimleri bir yılda tamamlanan filmde, 500 kişi kamera karşısında yer aldı ve çok kalabalık bir set ekibiyle çalışıldı.

Efe 2013 yılının ilk aylarında gösterime girecek.

Filmin yönetmeni Muzaffer Çağlar İşgören; “Filmin kadrosu, Sahne Tozu çatısı altında yetişmiş oyunculardan oluşuyor. Bu benim için avantaj oldu diyebilirim; çünkü birbirini tanıyan ve seven bir ekip. Hepsini yakından tanıyorum ve oyunculuk sınırlarını iyi biliyorum. Birbirimizin dilinden iyi anlıyoruz. Kamera önü oyunculuğu tiyatrodan farklı değerlendirilir, ancak bir oyuncunun tiyatro eğitimi almış olması onun için büyük avantaj. Bir kurum düşünün; kendi oyuncularını yetiştiriyor, filmin senaryosunu yazıyor, yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstleniyor, yapımını karşılıyor ve seyirciyle buluşturuyor. Bu benim için hem manevi açıdan çok değerli oldu hem de başarılması zor bir iddia gerçekleşti.”

39a27618f1dc54b80987c6706135e6b7_l

Yönetmen & Senaryo: Muzaffer Çağlar İşgören

Yapım: Sahne Tozu Yapım

Yardımcı Yönetmen: Çağrı Turnalı

Film Danışmanı: Abdurrahim Karademir

Müzik: Zeynel Demir

Oyuncular: M. Çağlar İşgören, Göksal Kaya, Altan Akatay, Gülder Pınar, Hüseyin Çur, Mahmut Ünver, Fatih Küçük, Mehmet Savat, Yeşim Özdemir, Caner Tör, Taylan Tokmakoğlu, Yeliz Uygur, Öznur Öztürk, Hande Ülgentay, Arif Yıldırım

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like