Sağlık sigortasındaki “sonsuz seçenekler”den biri sizin için mutlaka hayat kurtarıcı olacaktır.

Gelin bunları birlikte tanıyalım:

*Annelik Sigortası
-Bekleme Süresiz; Poliçe başlangıç tarihinizden hemen sonra hamileliğiniz başlayabilir. 9 adet gebelik rutin kontrol ve limitsiz doğum karşılanır.
-1 Yıl Bekleme Süreli; Doğum teminatının kullanılabilmesi, sigortalının poliçeye dâhil olmasından itibaren ancak 1 yıl sonra, yani poliçenin ikinci yılında mümkün olmaktadır. Poliçenin hizmetlerine ek olarak; 10 adet rutin gebelik kontrolü ve doğum teminatı aktif olur.

  • Hamilelik Gerçekleştiyse; Hamileliğinizin 9. ayında bile alabileceğiniz sigortadır. Diyetisyen, psikolog, diş paketi ve daha birçok asistans hizmetinden ücretsiz yararlanma imkanı vardır. Teminatları kısaca belirtmek gerekirse;
    Gebelik muayeneleri ve rutin testlerin de dahil olduğu, ayakta tedavi teminatı (8 muayene ile sınırlı),
    Normal veya sezaryen doğum ücreti teminatı,
    Yatarak tedavi teminatı,
    Doğum sonrasında bebek bakımı ile ilgili eğitim,
    Doğum sonrasında eve hemşire gönderimi,
    Diş bakım paketi,
    1 seansla sınırlı göz taraması,
    2 seansla sınırlı diyetisyen hizmeti,
    2 seansla sınırlı psikolojik danışmanlık hizmeti.

*Yeni Doğan Özel Sağlık Sigortası
Yeni doğan bebekler için ‘yenidoğan sigortası’, ‘hoş geldin bebek sigortası’ gibi isimler adı altında bebekler için özel sağlık sigortası yapılabilmektedir. Bunun için bazı sigorta şirketleri ebeveynlerin de sağlık sigortasına sahip olma şartı ararken bazıları ise böyle bir zorunluluk talep etmemektedir. Bebeklerinizin bütün sağlık sorunlarını ilaç ve aşılarını ücretsiz karşılayabileceğiniz özel sağlık sigortası poliçeleri olduğu gibi daha ekonomik Tamamlayıcı sağlık sigortası da yapılabilmektedir.
Yeni doğan tamamlayıcı sağlık sigortası ;
• Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kapsama alınan tüm sağlık giderleri için geçerlidir.
• Yatarak ve Ayakta tedavi teminatlarımız, poliçemizin özel ve genel şartlar çerçevesinde %100 olarak ödenir. Ayakta tedavilerin yılda 8 – 10 kez kullanım hakkı bulunmaktadır.
• Tercih edilirse sadece yatarak tedavi teminatı satın alınabilir.
• Yatarak tedavi teminatı limitsiz ve sınırsızdır.
• Aile bireylerinden birisine daha sigorta yaptırıldığında %5 aile indirimi bulunmaktadır.
• Aile bireyleri için SGK’lı olan ve 64 yaşın üzerinde olmayan herkes için poliçe dahil debilirsiniz.
0-64 Yaş arasındaki her SGK’lı Tamamlayıcı sağlık sigortası
0 – 64 Yaş arasındaki her SGK ‘ lı tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak SGK anlaşmalı özel hastanelerden ücret ödemeden yararlanabilir. Bireysel olarak yararlanabileceğiniz gibi aile indiriminden yararlanarak daha da uygun koşullarda ailenizide teminat altına alabilirsiniz.
İşverenler çalışanlarına çok avantajlı koşullarda özel sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı sunabilirler.
Grup Sağlık Sigortası
Grup Sağlık Sigortaları, hem işverene hem de çalışana birçok avantajlar sunarak, uygun primler ile sağlık masraflarını güvence altına alma imkanı verir.

Grup Sağlık Sigortası’nın;

Kurumlara:

• Vergi avantajı elde etmesi,
• Çalışanlarına sağladığı hizmetlerle prestijini arttırması,
• Çalışanlarına tercih edilir bir çalışma ortamı sağlaması,

Çalışanlarına:
• Şirkete bağlılığının artması,
• Kendisini daha değerli ve şirketin uzun vadeli planları içinde hissetmesi,
• Kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti ile çalışanın asli görevlerinde olası zaman kayıplarının engellenmesi,
• Kendisini güvende hissetmesi ve bunu performansına yansıtması,
konularında avantaj ve fayda sağlaması olasıdır.

En az 5 personelin katılımıyla oluşan Grup Sağlık Sigortası ile kurumlar, istedikleri teminatları ve limitleri belirleyerek, tercihlerine göre yatarak veya ayakta tedavi giderlerini sigorta güvencesi altına alabilirler. Çalışanlara ek olarak, çalışanların eş ve çocukları da aynı ya da benzer avantajlardan faydalanabilirler.
Yabancı Sağlık Sigortası
Çalışma amaçlı ülkemize gelen yabancıların güvenceleri genellikle çalıştıkları kurumlarla yaptıkları anlaşmalar çerçevesinde karşılanmaktadır. Ancak keyfi ve çalışma harici nedenlerle gelen yabancılar için de sağlık sigortası çok önemli ve kritik bir ihtiyaçtır. Ani kazalar, hastalıklar, muayene, bakım, tedavi ve hastane giderleri gibi durumlarda uyruğuna bakılmaksızın sağlık hizmetleri, herkes için gerekli olabilir.
 
Ülkemizde Nisan 2014’de yürürlüğe giren yasa gereğince, yabancı uyruklular Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ikamet izni almak için özel sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. 

Sağlık sigortasına ek olarak veya tek başına satın alabildiğiniz alternatif sağlık teminatlarıda mevcut ;
*Cerrahi hastalıklar sigortası ;
Sağlık sigortacılığında yeni bir yaklaşım olan Cerrahi Hastalıklar Sigortası’nı tek başına satın alabileceğin gibi, mevcut sağlık sigortandaki eksik teminatları tamamlamak için de kullanabilirsin. Klasik sağlık sigortası kapsamında olmayan teminatlar bu sigorta ile tamamlanır.

*Tehlikeli hastalıklar sigortası ;
Diğer adıyla kritik hastalıklar sigortası sağlık sigortaları ile karıştırılmamalıdır. Sağlık sigortalarında hastalık durumu meydana geldiği zaman, örneğin özel sağlık sigortası kanser tedavisi kapsamındaki giderler ‘kurumlara’ ödenerek karşılanır. Tehlikeli hastalıklar sigortasında ise poliçe kapsamında belirtilen hastalık hallerinde, belirlenen oranlara göre sigortalıya maddi tazminat ödemesi yapılır.
*Acil sağlık sigortası ;
Sigortalının hayatını tehdit eden , Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği 32 acil durum kapsamına giren durumlarda doktor ücreti ile ilaç, radyografi, masaj, hastane ve diğer tedavi masraflarını (Nakil ücretleri hariç) poliçede belirtilen limitlere kadar sigortalı yada anlaşmalı sağlık kuruluşuna ödeyen bir sigorta türüdür.
*Ferdi kaza sigortası ;
Kişilerin başlarına gelebilecek ani ve harici olaylar nedeniyle uğrayabilecekleri bedensel zararları teminat altına alır. Kaza sonucu ölüm, sürekli sakatlık, tedavi masrafları ve gündelik tazminat teminatları ile birlikte asistans hizmetleri tek bir poliçeyle temin edilebilmektedir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Gençler, bu davet size!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Gönüllü Takımı”nda yer alan üniversiteliler, ilköğretimde okuyan olanakları kısıtlı 10 bin “kardeş”e ulaştı. “Bir Çocuk…