Kasım ayı “Liderler Kahvesi”nin konuğu Necip Nasır oldu

MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu tarafından gerçekleştirilen kasım ayı “Liderler Kahvesi” programının konuğu Müteahhitler Federasyonu’nun (MÜFED) ve Nasır Group Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır oldu. Nasır, genç girişimcilere başarılı olmamın sırlarını paylaşırken aynı zamanda İzmir’deki uygulanan kentsel dönüşüm ve alt yapısıyla da alakalı bilgiler paylaştı.

Ülkü Park Sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıda ticari hayatındaki önemli dönüm noktaları ve tecrübelerini genç işadamlarına aktaran Necip Nasır, İzmir’de konut stokunun yüzde 85’inin dönüşmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. İstanbul-İzmir Otoyolu ve Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı’nın İzmir’i bir cazibe merkezi haline getireceğini hatırlatan Nasır, “Önümüzdeki 10 yıl içinde konut açısından en büyük talep İzmir’de olacak” dedi.

“Müteahhitliğin Tanımının Yapılması Gerekiyor”

Müteahhitler Federasyonu olarak müteahhitlik sektöründe yaşanan sorunların çözülmesi için çalıştıklarını kaydeden Necip Nasır, “Müteahhitler Federasyonu çatısı altında doğan sinerji ve güç birliğiyle sektörü daha sağlıklı bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Türkiye’de müteahhitliğin tanımının yapılması gerekmektedir. Ülke genelinde kurduğumuz konfederasyon ile müteahhitlik mesleğinin sınırlarının belirlenmesi, için çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yapılan çalışmalarda sona gelindi. Türkiye’de 300 binin üzerinde müteahhidin olduğunu biliyoruz. Çıkacak kanunla müteahhitliğin tanımı yapılacak ve çerçevesi belirlenecektir. Sektörün disiplin altına alınması ve daha kurumsal bir yapıya kavuşmasıyla birlikte yurt içi ve yurt dışından büyük katma değer elde eder hale gelecektir” dedi.

MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Mustafa Temel, “Necip Nasır gibi bir duayeni ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduk. Vermiş olduğu bilgiler hakikaten iş hayatımızda uygulanabilecek önemli bilgiler. Biz genç işadamlarına vermiş olduğu bilgilerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Toplantı, Necip Nasır’a takdim edilen plaketin ardından, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Melankoli

Ortada hiçbir sebep yokken öylesine durduk yere üzülmek, ağlamak. Bir yandan yalnızlığı seçmek, diğer yandan insanlarla beraber olamayışının…
Devamını oku...

Narmim Mimarlık

Son günlerde konsept tasarımların giderek arttığı İzmir’de; proje ve uygulama alanında hizmet veren ve Narlıdere’mizin önemli Mimarlık Ofislerinden…