Yaz Geldiyse

Yaz geldiyse balkon ve bahçelere çıkma zamanı gelmiştir. Şehir merkezinde de yaşasak balkonlar evimizin en keyif aldığımız, en çekici alanıdır. Balkon dış dünyaya açılma, doğa ile gökyüzü ile bir şekilde iletişim kurma aracıdır.

Herkese merhaba. Zorlu geçen bir kış mevsiminden sonra güneş yüzünü gösterirken, bitkiler canlanıp çiçek kokuları etrafa yayılınca içimizi bir mutluluk sardı. Çocukların okulları da kapandıysa yaşasın yaz geldi !

Yaz geldiyse balkon bahçelere çıkma zamanı gelmiştir. Şehir merkezinde de yaşasak balkonlar evimizin en keyif aldığımız, en çekici alanıdır. Balkon dış dünyaya açılma, doğa ile gökyüzü ile bir şekilde iletişim kurma aracıdır.

Özellikle Ege bölgesinde aşırı sıcaklarda balkondan içeri girmeyen, bütün yazı balkonlarda bahçelerde geçiren aileler var. Hatta biz küçükken bir yer yatağı serip balkonda uyuduğumuzu, kıkır kıkır gülüp, ertesi gün komşulardan şikayet aldığımızı hatırlarım. Hal böyle olunca da evlerin balkon dekorasyonu en az iç oda dekorasyonları kadar önemli bir hale gelir.

Balkon dekorasyon ürünleri içinde en geniş yeri çiçekler ve saksılar kaplar. Şehir içindeki hayatımızda tüm gün kapalı binaların içerisinde beton görmekten bıktığımız için en azından balkonda bir miktar çiçek, yeşillik görmek herkese iyi gelir. Eğer balkonunuz küçükse asılabilir saksıları, eğer balkonunuz büyükse kocaman saksı bitkilerini tercih edebilirsiniz. Çiçek ve bitkilerden sonra ise oturma grubu gelir.

Balkon ve teras dekorasyonundaki en önemli ürünlerden biri olan oturma grupları, tamamen balkonun özellikleri ve evin bulunduğu bölgeye göre değişir. Kocaman minderli ya da hasır gibi farklı özelliklere sahip oturma gruplarından uygun olanı seçebilirsiniz. Oturma grubundan sonra da çeşitli balkon süsleme aksesuarları gelir. Bu aksesuarları kendiniz yapabileceğiniz gibi aksesuar mağazalarından da satın alabilirsiniz.

Son zamanlarda kamyonlara yüklemek amacı ile kullanılan ahşap paletlerden balkonlarına çeşitli koltuklar tasarlayanları görüyorum. Oldukça şık takımlar yaratılıyor. Her zamanki gibi sade minderlerin üzerine renkli kırlentler kendi tarzınızı yaratabilirsiniz.

Balkon ve bahçelerin çok dolu, çok fazla eşya yada bitki ile kapatılmasını ben doğru bulmuyorum, çok eşya yerine az ama kullanışlı eşya veya aksesuar kullanılması yaşam alanımızda kısıtlama yapmadan keyifle yaşamamızı sağlar. Koltuğumuzun üzerinde kırlentler değil biz oturmalıyız.

Sehpalar içinde aynı şey  geçerli tabii bazen dekorasyonun çekiciliğine kapılıp sehpayı öyle bir dolduruyoruz ki sonra bir bardak koymaya yer kalmıyor.Özellikle balkon ve bahçelerde buna çok dikkat etmeliyiz. Az ama öz… daha dar alanlarda kullanımı ön planda tutmak çok önemlidir.

Yaz geldiyse renkler de kısıtlamayın kendinizi içinizi ısıtan heyecanlandıran her rengi kullanabilirsiniz. Kullandığınız kumaşlarda güneşte solmayan kumaşları seçmeniz uzun vadeli kullanmanıza yardımcı olur.

Duvarlarınıza seramikten kuş kelebek figürleri , aynalar asabilirsiniz çevresi samanlardan yapılmış aynalar bu yaz favori parçalardan. Kendinizinde kolayca yapabileceği tasarımlar ile dekorasyonu kişiselleştirmeye hazırsanız .Herkese sağlıklı mutlu eğlence dolu bir yaz dilerim..

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like