Seferihisar’da turuncu bayram coşkusu

Mandalina cenneti Seferihisar’da düzenlenen 17. Mandalina Şenliği, yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla kutlandı.

Bu yıl 17.’si düzenlenen Mandalina Şenliği, coşkuyla kutlandı. Birbirinden heyecanlı yarışmalara sahne olan şenlikte Seferihisar ve mandalinanın bir yıl boyunca yeni yüzü olacak kral ve kraliçe düzenlenen güzellik yarışmasıyla belirlendi. Konserin finalinde ünlü pop müzik sanatçısı Fettah Can sahne aldı. Seferihisar’da mandalina sezonu büyük bir bayram havasında açıldı.

Seferihisar Belediyesi tarafından 20 Kasım Pazar günü düzenlenen 17. Mandalina Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Belediye bandosu eşliğinde gerçekleşen rengârenk kıyafetli çocukların da yer aldığı kortej yürüyüşünde binlerce kişi şenlik alanına yürüdü. Bu yılki şenlik, özellikle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne denk getirildi. Çocuklar, ellerinde çocukların haklarını anlatan dövizler taşıdı. Şenliğin yapıldığı alanda mandalinalı ürünlerin yanı sıra Seferihisar’a özgü diğer ürünlerin de stantlarda satışı yapıldı.

Seferihisar ve mandalina ismi özdeşleşti

Şenlikle ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bu şenliği sadece eğlenelim diye yapmıyoruz. Ona da çok ihtiyacımız var ama asıl mesele mandalinanın makus talihini yenmesine destek olmak. Asıl mesele Seferihisar ile mandalinanın özdeşleştiğinin altını çizmek ve üreticimize bir nebze can suyu olabilmek. Türkiye’de tarım ürününü işlemeyi mutlaka öğrenmek zorundayız. Tarım ürünü tek başına bir şey ifade etmiyor. Bir kamyon patates bir bilgisayar etmiyor. Bir kamyon mandalina bir cep telefonu etmiyor. Tamamen yok olmaya yüz tutmuş durumda. Bizim ürünü işleyip raf ömrünü uzatmamız lazım. Rekabet kabiliyetini ve pazarlama gücünü artırmamız lazım. Bütün bunları yapmak için de tarım ürünü olmaktan çıkartmak gerekiyor. Sanayi ürününe dönüştürmek gerekiyor. Reçeli, marmeladı, pestili, lokumu, esansı gibi her şeyi denemek zorundayız ve deniyoruz da. En son ürün mandalina kurusu… Mandalinayı kuruttuk, raf ömrünü uzattık. Güçlü de ihracat potansiyeli yakaladık. Bunun üzerine gideceğiz. Yapımını tamamladığımız soğuk hava deposu da ürünün ömrünü ve saklama koşullarını arttıracak” dedi.

Seferihisar’a Arnavut kral

Mandalina Şenliği yine birbirinden ilginç yarışmalara sahne oldu. Büyük merakla beklenen Mandalina Kral ve Kraliçe Yarışması, Rönesans Ajans işbirliğiyle yapıldı.  Jüri Başkanlığını Modacı Jeyan Gedik’in yaptığı güzellik yarışmasında tiyatro sanatçıları Renan Bilek, Derya Alabora, Erdem Ergüney, film yapımcısı Funda Ödemiş, Rönesans Ajans sahibi Akif Örük, Model- Survivor 2016 Finalisti Ebru Öztürk, sosyal medya uzmanı Meriç Keskin, 2015 mandalina kral ve kraliçeleri Berkay Kococoğlu, Gizem Şehirli, Seferihisar Çocuk Belediye Başkanı Selin Ada ve Çocuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Gamze Argın jüri olarak yer aldı.  Heyecanla beklenen yarışmanın kralı Arnavutluk vatandaşı Adrut Dauti oldu. Kuleli Askeri Lisesi öğrencisiyken yaşanan darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okuldan Seferihisar’a gönderilerek eğitimine devam eden Adrut, Mandalina Kralı seçildi. Mandalina Kraliçesi ise 1 numarayla yarışan Müge Ağaçhan oldu. İki genç önümüzdeki bir yıl boyunca Seferihisar’ın yüzü olacak.

Çocuklar ödül dağıttı

Şenlik kapsamında düzenlenen En İyi Mandalina Yetiştiricisi yarışmasının birincisi Günay Tumba seçilirken, En İyi Mandalinalı Yemek birincisi Deniz Güntoğar, En İyi Mandalinalı Tatlı birincisi Gülgün Arkan, En İyi Hediyelik Eşya Tasarımı Birincisi Ayfer Güleç, En Yavaş Bisiklet Sürme Birincisi Enis Kuzey Öztürk oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde görevli çocuklar tarafından verildi.

Mandalina Şenliği Fettah Can konseriyle sona erdi.

 

 

 

 

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Narmim Mimarlık

Son günlerde konsept tasarımların giderek arttığı İzmir’de; proje ve uygulama alanında hizmet veren ve Narlıdere’mizin önemli Mimarlık Ofislerinden…
Devamını oku...

Yaz Geldiyse

Yaz geldiyse balkon ve bahçelere çıkma zamanı gelmiştir. Şehir merkezinde de yaşasak balkonlar evimizin en keyif aldığımız, en…