Şehirden Köye İnenler Karaburun’da Buluşuyor

KIRSALDA YAŞAMAK VE DOĞAL TARIMSAL ÜRETİM YAPMAK İSTEYENLER, 22-24 EKİM TARİHLERİ ARASINDA MİMAS BADEM ÇİFTLİĞİ’NİN ORGANİZASYONUNDA TINY TOWN KUYUCAK’TA BULUŞUYOR.

MİMAS BADEM ÇİFTLİĞİ KURUCUSU NİHAT YILMAZBİLEK: “AMACIMIZ DOĞAL TARIMSAL ÜRETİM YAPARAK KİMYASAL MADDE KULLANMADAN EN TEMİZ HALİYLE DOĞAL ÜRÜNLER ÜRETMEK İSTEYENLERİ BİR ARAYA GETİRİP BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNMAK…”

Pandemi ile birlikte sağlıklı gıdaya erişimin taşıdığı önem, tüm toplum kesimlerince daha iyi anlaşılırken, kent yaşamını terk ederek kırsalda bireysel tarım yapanların sayısı giderek artıyor. İzmir’in şirin ilçesi Karaburun ise doğa ile iç içe bir yaşamı düşleyenlerin adresi olmayı sürdürüyor. Ancak kimyasal ilaç kullanmadan tamamıyla doğal yöntemlerle tarımsal üretim yapmak sanıldığı kadar kolay değil. Yaşam tarzında köklü değişiklikler yapmak isteyenlerin, tarımsal üretime başlamadan önce ciddi bir eğitim sürecini de tamamlaması gerekiyor.

// ŞEHİRDEN KÖYE İNENLER

Mimas Badem Çiftliği ve Doğal Yaşam Permakültür’ün kurucusu, “Şehirden Köye” kitabının yazarı Nihat Yılmazbilek’in, “Kırsalda doğal yaşam, kendi kendine yeterlilik ve kalıcı kültür oluşturma: Permakültür ve dönüm hattı tasarımına giriş” temalı kursu, doğa ile iç içe bir yaşama hazırlananların adresi olacak.
22-24 Ekim tarihleri arasında Tiny Town Kuyucak’ta gerçekleştirilecek etkinlik hakkında bilgi veren Yılmazbilek, amaçlarının doğal tarımsal üretim yaparak kimyasal madde kullanmadan en temiz haliyle doğal ürünler üretmek isteyenleri bir araya getirip bilgi paylaşımında bulunmak olduğunu söyledi.
Kamu ve özel sektörde, yurtiçi ve yurtdışında haberleşme sistemleri alanında uzun yıllar çalıştıktan sonra 2008 yılında Karaburun’un Hasseki Köyü’nde satın aldığı arazisinde tarımsal üretime başladığını belirten Elektrik-Elektronik Mühendisi Nihat Yılmazbilek, düzenlenecek kurs hakkında şu bilgileri verdi:

// “DENEYİMLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ”

“Kursiyerlerimiz detaylıca işlenecek konular sayesinde, bir arazide bol ve çeşitli üretim yapmanın, toprağı onarmanın, hayvanlarla bitkileri bir bütün olarak düşünüp, birbirlerini besleyerek ve finanse ederek üretmenin, toprak mikrobiyolojisini zenginleştirmenin, böylece toprak direncini artırıp hastalıklara ve kuraklığa dayanıklı hale getirmenin, kırsalda kendi kendilerine yetmenin, su hasadı yapmanın, kurak şartlarda üretim yapmanın, endüstriyel yemlere bağımlı olmadan tavuk ve koyun beslemenin yollarını öğrenecekler. Endüstriyel tarım sektörünün topluma dayatmaya çalıştığı kısır döngüden çıkıp, başka ve sağlıklı bir kırsal hayat sürebilmenin mümkün olduğunun ele alınacağı kursta, bu faaliyetleri arazide
yapmanın zorluklarını da görecek, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacağız.” Nihat Yılmazbilek tarafından verilecek eğitimler, genel konsepte uygun olarak mandalina ve limon ağaçları arasında, doğaya hiçbir zarar vermeden kurulan, huzurlu ve dinlendirici bir atmosfere sahip Tiny Town Kuyucak’ta gerçekleştirilecek. Kursa katılmak isteyenler www.mimasbadem.com/kursumuz web sayfasından detaylı bilgilere ulaşarak kayıt oluşturabilecek.

 

KUTU

NİHAT YILMAZBİLEK KİMDİR?

1961 yılında Eskişehir’de doğan Nihat Yılmazbilek, ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Kamu ve özel sektörde, yurtiçi ve yurtdışında uzun yıllar haberleşme sistemleri alanında çalışan Yılmazbilek, 2008 yılında Karaburun’a yerleşti. Hasseki Köyü’ndeki arazisinde tarımsal üretim sırasında karşılaştığı sorunları aşmak için doğal yöntemleri ararken, arazisinin kendisine verdiği derslerden etkilenip, permakültür tasarımı, dönüm hattı tasarımı, aromatik ve şifalı otlar, doğal tavukçuluk, solucan gübresi üreticiliği, arıcılık ve kompost yapımı başta olmak üzere doğayı daha iyi anlamaya yönelik birçok kursa katıldı. Halen permakültür tasarımı, çorak arazilerin onarımı ve dönüm hattı tasarımı başta olmak üzere danışmanlık ve eğitimler veriyor. Nihat Yılmazbilek, meslektaşı olan eşi ile birlikte yılın büyük bölümünü Karaburun’da geçiriyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like