DR. EYYÜB YILMAZ: “TERLEYEN CİLT DETOKS YAPAN CİLTTİR, TERLEYEN BÖLGELERE LAZER YAPMAK DETOKS SÜRECİNİ SABOTE ETMEKTİR!”
DR. EYYÜB YILMAZ BEDENİMİZDEKİ TOKSİNLERDEN KURTULMANIN REÇETESİNİ YAZDI
Sağlık sorunlarının başlıca nedenlerinden birini vücudumuzda biriken toksinler oluşturmaktadır. Tıbbi Beslenme Uzmanı Dr. Eyyüb Yılmaz, vücudumuzdaki toksinlerden kurtulmanın farklı yöntemleri olduğunu belirterek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Terleyen cildin detoks yapan cilt olduğunu söyleyen Yılmaz, terleyen bölgelere lazer yapmanın detoksu sabote etmek olduğuna vurgu yaparak “Fizyolojik olarak ter yolu ile atılan bir sistemi başka bir yolla atamıyoruz. O yüzden çok patolojik değilse ter bezlerinin lazerle alınması doğru değil. Ter bezlerinin alınması yaşlanma sürecini hızlandırmaktadır. Terlemeyle olan ilişkilerimizi buna uygun düzenlemeliyiz” dedi.
Bedenimizdeki toksinlerin atılması sağlığımız açısından çok önemlidir. Vücudumuzdaki toksinlerle alakalı Tıbbi Beslenme Uzmanı Dr. Eyyüb Yılmaz, “Bir insanın bedenindeki toksinlerden uzaklaşabilmesinin birkaç yöntemi bulunmaktadır. Bunları idrar, boşaltım, terleme ve nefes şeklinde özetleyebiliriz. Bu sistemlerin tıkanması demek aldığımız toksinin yük olarak kalması demektir” dedi ve ekledi: “Her sistem, her şeyi atamaz. Her sistemin kendine ait özellikleri vardır. Mesela böbreğin yükünü karaciğer taşıyamaz. İdrarın yapacağı işi büyük abdest yapamaz.”
TERLEYEN BÖLGELERE LAZER YAPMAK DETOKSU SABOTE ETMEK DEMEKTİR
“Terleyen cilt, detoks yapan cilttir. İnsanların terleyen bölgelerine lazer yapmaları ve bu bölgelerdeki terlemeyi durdurmaya çalışmaları detoks sürecini sabote etmek demektir” diyen Dr. Yılmaz, “Fizyolojik olarak ter yolu ile atılan bir sistemi başka bir yolla atamıyoruz. O yüzden çok patolojik değilse ter bezlerinin lazerle alınması doğru değildir. Ter bezlerinin alınması yaşlanma sürecini de hızlandırmaktadır. Terlemeyle olan ilişkilerimizi buna uygun düzenlemeliyiz” dedi.
TER KOKULARI İLE BAHARATLAR ARASINDAKİ İLİŞKİ
Her baharatın mükemmel bir şekilde kendisini hissettirdiğini vurgulayan Dr. Yılmaz, bazı baharatların kokusunun bizlere ağır gelebileceğini de söyledi. Yılmaz, “Bu baharatlar vücuttaki metabotik atıklarla birleştiğinden dolayı insanı rahatsız eden kokulara dönüşebiliyor. Bu kokuları örtbas etmek için özellikle koltukaltı deodorantlarda bulunan alüminyumların kullanımı bizim için ayrıca bir risktir. Burada
doğal bazı ürünler bulunmaktadır. Doğal ürünleri kullanmanızı öneririm, doğal ürünlerin aromatik etkilerinden de faydalanabiliriz. Doğal ürünlerin ayrıca besleyici, uyarıcı ve zindeleyici özellikleri de vardır. Ülkemiz bitki yapısı bakımında bu konuda çok zengindir.” ifadesini kullandı.
BAHARATSIZ BESLENEYİM VE BU SORUNLARDAN UZAKLAŞAYIM Son olarak Dr. Yılmaz, şu bilgileri verdi:
“Baharatsız besleneyim ve bu sorunlardan uzaklaşayım derseniz o zaman da şu sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İnsan fizyolojisinde baharatlar, hormonal sistemi canlandırır, uyarıcı etki sağlar ve aktifleşen bir inpus oluşturur. Baharat, iyi bir uyarıcıdır. Baharat, iyi bir antioksidandır. Toksinleri yok etmemize giden kapılardan biri de baharatlardan geçmektedir. Eğer baharatları vücutta yasaklarsanız bu kapıları kapatmış olursunuz. Kokuyla ilgili kaygıları doğal yöntemlerle gidermeniz gerekmektedir. Kekik, nane gibi baharatlar terin güzel kokmasına neden olur. Yaz aylarında kötü kokulardan kaçınmak için köriden uzak durabilirsiniz.
TER BEZLERİNE YAZIK ETMEYİN
Sonuç olarak ter bezlerine yazık etmeyin. Ter bezlerine ihtiyacımız vardır. Dünyanın en güçlü detoks merkezinin 10 çeşit saunası bulunmaktadır. Bu merkezlerin uyguladığı yöntem terletme üzerine kurguludur. Sizi defalarca terleterek yeni doğmuşçasına tertemiz bir vücutla uğurlar. Ter bezlerini hedef alan, ter bezlerine zarar veren lazer sistemlerinden uzak durun.”