Bach Çiçek Terapisi

Hastalık, özünde ruh ve zihin arasındaki çatışmanın bir sonucudur. Ruhsal ve zihinsel çabanın haricinde hiçbir zaman ortadan kaldırılmayacaktır.

Bach Çiçek terapisinin kökeni 1930 yıllarına dayanır. Araştırmacı bir Bakteriyolog ve Patolog Doktor olan Edward Bach tarafından geliştirilmiştir.

Günümüzde doktorlar, tüm hastalıkların büyük bir kısmının stresle ilişkili olduğunu söylemektedir. Bu hastalıkların bazıları: psikolojik sorunlar, kalp hastalığı, otoimmün bozukluklar, kanser, alerjiler, çeşitli ağrılar ve benzerleri şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Bach bunu 70 yıl önce fark etti, hastalarıyla çalışırken duygularının fiziksel rahatsızlıklarına katkıda bulunduğunu gördü ve Doktor Bach bedensel rahatsızlıkların temelinde ruhsal denge bozukluklarının yattığını fark etti. Yani zihnimizde, ruhumuzda bir problem varsa, bunu çözemiyorsak bu, bedenimizi etkilemeye başlıyor ve hastalanıyoruz.

Yaptığıçalışmalar ile insanların içsel dengelerini eski hallerine getirmelerine ve refahlarını korumalarına yardımcı olmak için doğal bir şifa sistemi yarattı. O sistem doğa idi. Doğanın iyileştirici gücünü ile bazı çiçeklerin bazı duygu durumlarına ve kişilik yapısına iyi geldiğini keşfetti.
Doktor Bach’a göre, gerçek sağlık bedenimiz, zihnimiz ve ruhumuzun arasındaki uyumla gerçekleşir. Çatıştığımız zaman, zihnimiz endişe, korku ve gerginlikle dolu olduğunda sağlıklı ve huzurlu olamayız. 
Bach çiçekleri ruh, zihin ve beden arasındaki dengeyi nazikçe geri kazandırmaya yardımcı olur.

Bach çiçek özleri, korku, anksiyete, öfke, kendine güven eksikliği, kötü benlik imajı, stres ve endişe, geçmişe aşırı takılma, pişmanlık, yeniye alışmada zorlanma, yalnızlık, hayır diyememe, kendini değersiz hissetme, uyku sorunları, kabuslar, başarısızlık, sınav korkusu gibi duygusal ve zihinsel dengesizlikler üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmakla beraber, travma, üzüntü, suçluluk, konsantrasyon sorunları, depresyon, boşanmalar, ölüm, göç, ev hastalığı, menopoz ve ergenlik çağları gibi büyük geçişler sırasında da çok yardımcı olmaktadır.

38 farklı bitki ve çiçeğin özünden üretilen Bach Çiçekleri Terapisi, çocuklardan hamilelere, bitkilerden hayvanlara kadar uygulanabilen güvenli ve doğal bir şifa yöntemidir.

Remedilerin doğal karakterimize, yapımıza, ruh halimize dayanılarak seçilmesi oldukça önemlidir. Çünkü doğru remedilerin alınması ile bir bütün olarak kişinin dengesini yeniden sağlar ve bunun sonucunda da vücut, bozulan sağlıkla mücadele etmeye yönelik doğal yeteneğinden yararlanabilir.

Hangi çiçek özleri neye iyi geliyor:

Agrimony (Kasikotu) Zihinsel sıkıntılar
Heather ( Funda) Benmerkezcilik, bencillik
Holly (Çoban püskülü) Kin, düşmanlık, kıskançlık
Honeysuckle (Hanimeli) Geçmişte yaşamak
Impatients (Sabirotu) Sabırsızlık
Larch (Simalçami) Kendine güvensizlik
Mimulus Bilinenlerden korkma
Mustard (Hardalotu) Derin kasvet duygusu
Olive (Zeytin ağaci) Enerjisizlik
Vine (Asma) Hükmetme, esnek olmama
Wild Rose (Yaban Gülü) Teslimiyet, cansızlık, hissizlik

“Sağlık, ruhlarımızla uyum içinde olmamıza bağlıdır”. Edward Bach


Afet Orşin Coşkun
Bach Çiçekleri Terapisi Danışmanı&Yoga Eğitmeni

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like