8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Başlıyor

gerçek gıda

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Göztepe Rotary Kulübü’nün İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) iş birliğinde düzenlediği 8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması başlıyor. “İyi Tarım, Doğru Üretim” “GERÇEK GIDA GELECEĞİMİZ” Temasıyla düzenlenen Uluslararası düzeydeki yarışmanın başvuruları ise internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Göztepe Rotary’nin İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile ortaklaşa “İyi Tarım Doğru Üretim” “Gerçek Gıda Geleceğimiz” konusuyla bu yıl 8.sini düzenlediği fotoğraf yarışmasının başvuruları başladı. Amatör ve profesyonel dalda yarışmacıların en fazla 4 eserle katılım sağlayabileceği yarışmaya Dünya’nın her yerinden ücretsiz olarak başvuruda bulunabilinecek.

gerçek gıda

Artan küresel nüfus ve kırsal alandan kentsel hayata geçiş, beslenme alışkanlıklarında da büyük bir değişimi beraberinde getirmekte, endüstriyel gıdalar geleneksel beslenme modelinin yerini almaktadır. Uluslararası Rotary Birliği, belirlediği yedi öncelikli alan içinde yer alan, hastalıkların önlenmesi ve sağlıklı bireylerle sağlıklı geleceklerin oluşturulması ile dünyamızı daha yaşanabilir hale getirmek için yapılması gereken projeler üretilmesi konusunda bünyesindeki kulüpleri teşvik etmektedir.

Göztepe Rotary Kulübü ve IFOD olarak 8.si düzenledikleri, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Fédération Internationale de l'Art Photographique (FIAP) onaylı uluslararası fotoğraf yarışması ile küresel bir sorun olan, yanlış üretimler sonucu yetersiz ve sağlıksız gıdalar ile beslenme ve bunun sonuncunda ortaya çıkan problemlere dikkat çekmek için konuyu “İyi Tarım, Doğru Üretim” “GERÇEK GIDA GELECEĞİMİZ”olarak belirledi.

Her geçen gün artan sağlıksız yaşam koşulları ile doğaldan uzaklaşan toplumda, ekolojik yaşam bilincini oluşturmak ve doğa ile uyumlu yaşamı desteklemeyi özendirecek, sistemde yanlış uygulamalar sonucu kaybolmaya yüz tutmuş doğal dengeyi yeniden kurmak için insana ve çevreye dost üretim sistemleri konusunda ilham kaynağı olacak fotoğraf karelerinin arandığı fotoğraf yarışmasının son katılım tarihi ise 24 Nisan 2022’dir.

Dünyanın her yerinden amatör ve profesyonel fotoğraf severlerin katılabileceği yarışma şartnameleri ve başvurularına https://tfsfonayliyarismalar.org/ ve https://ipc- gozteperotary.com/ adreslerinden ulaşılabilir.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like