Araç Sahiplerinin Sıkça Sorduğu 7 Soru

Kullanım şekli, aracın kullanım alanı ve amacı, iklim koşulları ve aracın özellikleri gibi birçok faktör araçların bakım ve onarımı ile ilgili birçok soruyu beraberinde getiriyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, araç sahiplerinin yanıtını merak ettiği 7 soruyu ve bu sorulara yönelik çözümleri paylaştı.

Klima sistemlerinin bakımı ne zaman yapılmalı?

Araç klima sistemlerinin bakım ve onarım süreçleri ile ilgili birbirinden farklı birçok görüş bulunuyor. Uzmanlara göre araç klimasının bakımı yılda en az bir kere yapılmalı. Klima gazının ise altı ayda bir kontrol ettirilmesi ve yenilenmesi gerekiyor.

Lastikler ne zaman değiştirilmeli?

Diş derinliklerinin 1,6 milimetrenin altına indiği durumlarda lastik değişimi yasal olarak bir zorunluluk haline geliyor. Ayrıca yedek lastikler de dahil olmak üzere on yıldan eski olan hiçbir lastiğin kullanılmaması gerektiğinin altı çiziliyor. Öte yandan mevsim geçişlerinde de uygun lastik seçimi büyük önem taşıyor.

Yağ değişimi ne zaman yapılmalı?

Araç üreticilerinin tavsiyeleri ve yönlendirmeleri doğrultusunda kullanılan motor yağlarının herhangi bir değişim periyodu bulunmuyor. Yağın değişim süresi, yağın türüne ve kat edilen mesafeye göre değişiklik göstermekle birlikte, uzmanlar yılda en az bir kere motor yağının yenilenmesi gerektiğini vurguluyor.

Fren balata bakımı ne zaman yapılmalı?

Fren balata değişimi belirli bir zaman aralığı ile yapılması gereken bir rutin olmaktan ziyade aracın özellikleri, aracın kullanıldığı alanın özellikleri ve sürücünün aracı kullanma biçimine göre değişiklik gösteriyor. Uzmanlar fren balata kontrollerinin kısa aralıklarla ve sık sık yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

Akü kontrolüne zaman yapılmalı?

Akü kontrol ve değişim süresi aracın kullanım sıklığı ve şekline göre değişkenlik gösteriyor. Uzmanlara göre ticari araçlarda akü kontrollerinin 3 ila 6 ay arasında yapılması gerekiyor. Öte yandan şahsi araçlarda ise periyodik bakım süreleri dikkate alınarak akü kontrollerinin yapılması büyük önem taşıyor.

Cam silecekleri ne zaman değiştirilmeli?

Cam silecekleri kauçuktan üretildikleri için iklim bölgesine ve park alanına göre zaman içerisinde çatlama, erime, donma ve yırtılmaya maruz kalır. Bu nedenle uzmanlar cam sileceklerinin altı ay ila bir yıl aralığında değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Temiz hava filtreleri ne zaman değiştirilmeli?

Pandemi ile birlikte özellikle kapalı alanlardaki hava sirkülasyonunun sağlanması oldukça önemli bir faktör olarak öne çıktı. Uzmanlara göre temiz hava filtrelerinin periyodik olarak kontrol edilmesi ve değiştirilmesi hem sürücünün hem de aracın ömrü açısından oldukça önemli.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like