Bahçe, Balkon ve Terasları Bahara Hazırlamanın İpuçları

Modern house with garden swimming pool and wooden deck

Açık havanın tadını çıkarmayı sevenlerin en çok vakit geçirdiği alanların başında gelen bahçe, balkon ve terasları birkaç dokunuşla bahara hazırlamak mümkün. Evin bir odasına dönüşen bu mekânların dekorasyon stilini belirlemek için mobilyalara büyük iş düşüyor. Doğanın değişim zamanı olan baharın tazeleyici enerjisini bu mekânlara taşımak için görsel uyumu yakalamak, tonları doğru belirlemek ve açık hava koşullarına uygun, uzun ömürlü materyalleri seçmek ve en önemlisi konforlu bir ortama imza atmak gerekiyor.

 

Dış mekân dekorasyonuna yepyeni bir kimlik kazandıran L’unica’nın Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır; bahçe, balkon ve terasları bahara hazırlamanın ipuçları şöyle sıralıyor:

 

Açık havada konfor ve uyumu yakalayın

Tabiatın değişiminin en renkli hali olan baharı bahçe, balkon ve teraslara taşımak için ilk dikkat edilmesi gereken noktaların başında doğru tonları seçmek geliyor. Eğer açık hava stilinde doğanın kendi renklerinin arka fon olduğu daha yalın bir tarz yaratılmak isteniyorsa krem, bej, beyaz gibi yumuşak renkler, ahşabın sıcaklığı ile birlikte kullanılabilir. Tıpkı L’unica imzalı Vogue, Enjoy, Timber, Tropez, Riad ve France oturma ve köşe gruplarında olduğu gibi…

chairs and table on marble ground near meadow outside house

Baharın keyfini bahçe, balkon ve teraslarda çıkarın

Bahar tüm enerjisiyle gelirken kışın rehavetini bahçe, balkon ve teraslardan atmak için aksesuarlara ve keyif ürünlerine büyük görevler düşüyor. Özellikle doğadan izler taşıyan ahşap ürünler, görüntüsüyle güçlü bir duruş sergiliyor. Bu noktada konumlandırılacak ahşap bir sallanan koltuk, hamak ve şık bir bahçe berjeri ile keyifli anları taçlandırmak mümkün. Uzanma koltuğundan salıncağa, şezlongdan daybede, şömineden barbüke ve farklı aksesuarlara kadar bahçe dekorasyonu için gerekli olabilecek tüm ürünleri portföyünde bulunduran L’unica; 2022 koleksiyonunda öne çıkan ve her mekâna rahatlıkla uyum sağlayacak Cloud Lounge, Rope ve Escarba daybed, Nest salıncak, Oscar ve Click sallanan koltukları ile bahar aylarında açık havada vakit geçirmeyi çok daha keyifli hale getiriyor.

Bahar akşamlarını davetkâr bir görüntüye büründürün

Dış mekânların ışıklandırılması özellikle de bahar döneminde çok önemli bir adım. Baharla birlikte daha fazla vakit geçirilen bahçe, balkon ve terasların doğru ışıkla aydınlatılması dekorasyonun çok daha net bir şekilde fark edilmesini sağlıyor. Bahçe stiliyle uyumlu ve baharın enerjisiyle bütünleşen bir tasarıma sahip aydınlatma ürünleri dikkat çekiyor. L’unica’nın ürün portföyünde bulunan ve sadece gündüzleri değil geceleri de açık alanda daha çok vakit geçirmeyi sağlayan Fransız Les Jardins aydınlatma ürünleri, şık ve işlevsel tasarımlarıyla da benzersiz bir ambiyans yaratıyor.

Sehpalarla açık hava stilinizi güçlendirin

Son yıllarda dekorasyon anlayışına damga vuran doğal tasarımlar, bahçe mobilyalarının da olmazsa olmazları arasında… Kütük masalar, ham ahşap sehpalar, floral desenler, yaprak formları ve daha fazlası bahçe mobilyası koleksiyonlarında yer alarak natürel bir hava estiriyor. Bu tasarımlar, dış mekânları bahara hazırlamak için de ideal seçenekler sunuyor. Üstelik taze bitkiler ve rengarenk bahar çiçekleriyle bir araya getirildiğinde görsel bir şölen yaratıyor. L’unica; koleksiyonunda yer alan Mono, Nest, Share ve Nika başta olmak üzere pek çok sehpa çeşidiyle hem doğanın izlerini bahçelere taşıyor hem de fonksiyonel çözümler sunuyor.

L’unica Hakkında

Fonksiyonelliğin ve kalitenin ön planda tutulduğu tasarımlarını konfor ve estetikle buluşturan bahçe mobilyası markası L’unica; Oturma Grupları, Yemek Grupları ve Keyif Ürünleri olmak üzere üç ana kategoride ürünler sunuyor. L’unica’da koltuktan masa ve sandalyeye, sehpadan servis arabasına, salıncaktan şezlonga, dresuardan sandığa, gazebodan daybed’e ve aydınlatma ürünlerinden çok çeşitli aksesuarlara kadar bahçe dekorasyonu için gerekli her türlü mobilya yer alıyor. Bu ürünler Ahşap (Teak), Metal ve Sentetik Rattan çeşitleri ile farklı zevklere hitap ediyor. L’unica markalı bahçe mobilyalarının yanı sıra ödüllü tasarımlarıyla dikkat çeken Belçikalı Oasiq, İskandinav tasarım özelliklerine sahip Danimarkalı Houe, premium tasarımlarıyla dünyaca ünlü Danimarkalı Cane-Line markalarının ürünlerini de bünyesinde satışa sunan L’unica; ayrıca Happy Cocooning markalı şömine masaları ile Morso Living ve Big Green Egg markalı üst düzey bahçe barbekülerini ve Avustralyalı Tiipii Bed’in yanı sıra Fransız Fermob, Les Jardins ve Alman Hoefats ürünlerini de müdavimleriyle buluşturuyorBahçeler, balkonlar, teraslar gibi açık hava mekanlarına prestij katan ve modern çizgileriyle dikkat çeken L’unica’nın yenilikçi koleksiyonunda, tasarımı ve kalitesi ile öne çıkan kullanıcı dostu pek çok iddialı ürün yer alıyor. L’unica ürünlerine markanın Türkiye genelinde yer alan 30 farklı bayisinden ve İstanbul Levent’te bulunan showroom‘undan ulaşmak mümkün.

 

www.lunica.com.tr

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Biz İzmir ve İzmir Art için Halk Oylaması Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki projesi, 21. Altın Örümcek Ödülleri finalinde  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21. Altın Örümcek Ödülleri’nde En İyi Web Sitesi Kamu Kurumu kategorisinde “Biz İzmir”,  En İyi Web Sitesi Etkinlik Kültür Sanat kategorisinde ise “İzmir Art” ile finale kaldı. Yarışmada sonucu halk oylaması belirleyecek. 10 Ağustos’ta başlayan oylama, 23 Ağustos’a kadar devam edecek ve “altinorumcek.com” adresinden dileyen herkes oylamaya katılabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 21’inci kez düzenlenen Türkiye’nin bağımsız web ödülleri organizasyonu Altın Örümcek Ödülleri’nde iki web sitesi ile finale kaldı. İzmirlileri yönetime dahil etmek ve belediye hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmak üzere hizmete alınan Biz İzmir adlı dijital platform “En İyi Web Sitesi Kamu Kurumu” kategorisinde, kentin kültür ve sanat etkinliklerini tek çatı altında toplayan, düzenlediği ve paydaşı olduğu organizasyonlarla sanat üretimine katkı sağlayan İzmir Art ise “En İyi Web Sitesi Etkinlik Kültür Sanat” kategorisinde finalde yarışıyor. Halk oylaması başladı Yarışmada sonucu halk oylaması belirleyecek. 10 Ağustos’ta başlayan oylama, 23 Ağustos’a kadar devam edecek ve “altinorumcek.com” adresinden dileyen herkes oylamaya katılabilecek. Altın Örümcek Ödülleri Altın Örümcek Ödülleri; web, dijital pazarlama, mobil teknolojileri kullanılarak yapılan başarılı projelerin daha iyi tanıtılması ve hak ettiği yeri bulması, bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesi ve gündem oluşturulması amacıyla düzenleniyor. Farklı kategorilerde alanında başarılı projeleri ödülle taçlandıran yarışma, 26 kategoride yapılıyor. Altın Örümcek Ödülleri’ne 21 yıl boyunca 43 binden fazla başvuru yapıldı. Bu yıl başvuran proje sayısı 1241 olurken, halk oylamasına kalan proje sayısı ise 256 oldu. 26 kategoride finale kalan 256 adet proje, 51 kişilik alanında uzman jürinin oylarıyla belli oldu. İzmir Art Kentin kültür ve sanat etkinliklerini tek çatı altında toplayan İzmir Art, düzenlediği ve paydaşı olduğu organizasyonlarla sanat üretimine katkı sağlıyor. Kentin kültür sanat ajandası olan İzmir Art, Genç Bilet kampanyası ile gençleri ücretsiz bir şekilde etkinliklerle buluştururken, ortak üretimlerle İzmir’in kültür politikasında önemli bir yer alıyor. Platforma www.izmir.art üzerinden ulaşılabiliyor ve platformun uygulaması indirilebiliyor. Biz İzmir İzmir’de yaşayanların kentteki tüm etkinlikleri takip edebilmelerini, belediyeden haber almalarını, önemli konularda görüş ve önerilerini kolaylıkla paylaşabilmelerini sağlamak için hayata geçirilen Biz İzmir dijital platformuna “https://www.bizizmir.com/” adresinden erişilebiliyor ve platformun uygulaması indirilebiliyor. Melis Cantürk