En Taze Kahve Demleme Yöntemi AEROPRESS ile ROMM COFFEE Lezzetleri

1328406620

Özellikle espresso ve americano severlerin makineye ihtiyaç duymadan; taze, hızlı ve lezzetli kahve hazırlayabilmelerine olanak sağlayan Aeropress son yılların en gözde demleme yöntemlerinden biri.

 Romm Coffee çeşitleri ile yüksek doygunlukta bir lezzet için Aeropress demlemede dikkat edilmesi gereken püf noktalarını Ayhan Mortepe’den öğreniyoruz.

2006 senesinde Mühendis Alan Adler tarafından üretilen Aeropress, pratik ve taze bir demleme yöntemi olarak dikkat çekiyor. Çok hafif ve kırılmayan malzeme yapısından dolayı Aeropress, diğer demleme yöntemlerine göre öne çıkıyor. Oluşturduğu vakumla, suyun kahve parçacıkları arasından geçmesini sağlayan Aeropress ile kahve 3 – 3,5 dakika içinde hazır hale geliyor.

Aropress demleme için gerekli olan malzemeler; Aeropress aparatı,  Aeropress filtresi,  16 gram kahve, 92 derece 220 mililitre su ve kahve kupası.

 Her zaman olduğu gibi taze çekilmiş bir kahve ile işe koyulmak gerekiyor.

 Aeropress’in içinden çıkan kaşığı tepeleme doldurduğunuzda yaklaşık 16 gram kahve elde ediliyor.  Bu kahveyi toz şeker kalınlığında (commandante 24 klik)  öğütmek en lezzetli kahveyi almanızı sağlıyor.

En basit haliyle demlemeyi tarif etmek gerekirse; 92 derecedeki suyu hazırlayın. Bunun için kaynamış suyu 2 dakika bekletmeniz de yeterlidir.  Aeropress’in filtresini başlık kısmına yerleştirdikten sonra  sıcak su ile ıslatıp, ısınmasını sağlayın.  Bu işlem aynı zamanda filtrenin de ıslanmasını ve kağıt kokusunun gitmesini sağlayacaktır. Ardından üst parçayı ters çevirerek kahveyi ekleyin. Sıcak suyu dökmeye başlarken zamanlayıcıyı çalıştırmanızı tavsiye ederiz. 10 saniye boyunca tüm kahve taneciklerini ıslatın. 30 saniye bekleyin ardından en üst seviyeye kadar doldurup kaşıkla karıştırın. Filtreli aparatı yerine yerleştirin ve tüm ekipmanı ters çevirip ıslatıp ısıttığınız ve suyunu döktüğünüz kupanıza yerleştirin.  Kronometre 2 dakika gösterdiğinde pistonu bastırmaya başlayın. Sıcak su, kahvedeki gazın salınmasına, taneciklerin genişlemesine ve kabarmasına sebep olduğu için aroması ortaya çıkacaktır. Doygun lezzetli ve aromalı kahveniz kupanıza geçip demlendiğinde artık hazır demektir. Afiyet olsun

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like