Tugay, “Kadınların İstihdama Katılmasına Destek Sunuyoruz”

Karşıyaka Belediyesi yıl boyunca devam eden sanat, spor, sağlık, tarım, gastronomi ve daha birçok alanda açtığı kurslarla binlerce katılımcıya ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirme imkânı sunuyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün hazırladığı pasta yapım kursu en çok ilgi gören kurslar arasında yer alıyor. Kursiyerler aldıkları sertifika ile istihdam edilebiliyor.

Karşıyaka Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yıl boyunca yurttaşların ilgi duyduğu alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sunacak ücretsiz kurslar düzenliyor. Sanattan spora, sağlıktan tarıma, gastronomiden dijital okuryazarlığa birçok alanda düzenlenen kurslara binlerce Karşıyakalı katılım gösteriyor. Kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar da yürüten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açtığı pasta yapım kursu en çok ilgi gören kurslar arasında yer alıyor.

NİTELİKLİ ELEMANLAR YETİŞTİRİLİYOR

Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapılan sertifikalı pasta yapım kursunun bu döneminin tamamlandığını belirten eğitmen pasta yapım ustası Aslı Çınar, “Katılımcılarımız bu alandaki yeteneklerini geliştirmiş profesyoneller olarak mezun oluyorlar. Bu yönüyle kursumuz hem kadın istihdamına katkı sunuyor hem de sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştiriyor. Mezun olan katılımcılarımız kendi işletmelerini de kurabiliyorlar. Bu dönemde mezun ettiğimiz katılımcılarımız da hem teorik hem de pratik eğitimlerimizi başarıyla tamamladılar” diye konuştu.

KADIN İSTİHDAMINA DESTEK

Sosyal belediyecilik anlayışıyla istihdam konusunda da topluma katkı sunmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkan Dr. Cemil Tugay, “Toplumun her kesiminin, özellikle dezavantajlı grupların istihdam konusunda desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Belediyemiz bünyesinde Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile açtığımız ücretsiz kurslar ile ihtiyaç duyan yurttaşlarımızın sertifika almasına imkân sunuyoruz. Böylece sektörün ihtiyacına yönelik yetiştirilmiş nitelikli elemanların istihdam edilmesini sağlıyoruz. Katılımcılarımız aynı zamanda kendi işletmelerini de kurabiliyorlar. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’müzün birçok temada düzenlediği kurslarla da Karşıyaka’mızda yaşayan kadınların istihdama katılımını kolaylaştırıyoruz. Yeni dönemini tamamlayan pastacılık kursumuzu katılımcılarımız başarıyla tamamladı. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yıl boyunca birçok alanda düzenlediği kurslar hakkında detaylı bilgi almak ve katılım göstermek isteyenler 0(232) 362 57 77 numaralı hattı arayabilirler.–

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like