Siltaş Yapı Projelerinde Enerji Tasarrufuna Öncelik Veriyor

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, insan ve çevre dostu projelerle enerji tasarrufuna yönelik farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirtti

Yapılarda enerjinin verimli kullanılması dünyanın sürdürülebilir geleceği için büyük önem taşıyor. İş dünyasındaki 40 yıllık köklü geçmişiyle insan odaklı ve kente değer katan projeler inşa eden Siltaş Yapı; enerji ve su verimliliğine imkan tanıyan, yeşil alanları geniş, çevre dostu projeleri ile gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakma hedefine katkı sağlamaya odaklanıyor. Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü belirterek şirket olarak büyük bir hassasiyetle yaklaştıkları bu konuda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

Küresel iklim krizine yönelik alınması gereken önlemler, her sektörün olduğu gibi inşaat sektörünün de öncelikleri arasında yer alıyor. Enerji verimliliğine yönelik çözümler, inşaat sektörünün enflasyon ve maliyet artışlarıyla mücadelesine güç kazandırırken, dünyanın sürdürülebilir geleceğini de destekliyor. Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında yaptığı açıklamada giderek yükselen tasarruf bilincinin proje tercihlerinde enerji verimliliğine yönelik çözümleri önemli bir kriter haline getirdiğini kaydeden Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir;proje geliştirirken her zaman yeşil alanı bol ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkan yapılar inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Yaşam alanlarına insan ve çevre dostu bir yaklaşım kazandırıyor

Siltaş Yapı olarak, enerji tasarrufu odaklı projeleriyle sektörde öncü adımlar atmayı sürdürdüklerini ve imza attıkları her projede sürdürülebilir geleceğe ışık tuttuklarını kaydeden Murat Özdemir,“Tüm projelerimizde çevreseletkiyi en aza indirme ve enerji maliyetlerini azaltma amacına odaklanıyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz LifeX konsepti ile yaşam alanlarına insan ve çevre dostu bir yaklaşım kazandırıyoruz. Akıllı ev teknolojisiyle şekillendirdiğimiz projelerimizin yaklaşık yüzde 65’ini yeşil alanlara ve sosyal donatılara ayırıyoruz. Fosil yakıtların dünyanın geleceği için en büyük endişe kaynaklarından biri olmasından dolayı, projelerimizin sahip olduğu e-şarj altyapısı ile fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılmasını destekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Çevresel sürdürülebilirliği desteklemeye devam edeceğiz”

Çevreye ve gelecek nesillere karşı sorumluluğunun bilincinde bir şirket olduklarını belirten Murat Özdemir;“Enerji tasarruflu projelerimizle çevresel sürdürülebilirliği destekleyerek iklim kriziyle mücadeleye katkı sunmaya çalışıyoruz. Binalarda enerji tüketimini büyük ölçüde azaltan akıllı bina teknolojileriyle enerji tüketimini optimize ediyoruz. Projelerimizde kullandığımız otomatik aydınlatma ve enerji verimli iklimlendirme sistemlerimiz ile enerji tasarrufunu en yüksek seviyeye çıkarıyoruz. Çevre dostu peyzaj uygulamalarımızla da projelerimizin çevreyle kurduğu dostluğu pekiştiriyoruz. Bu uygulamalarımızı gelecek tüm projelerimizde daha da ileri seviyelere ulaştırarak enerji verimliliğinde öncü adımlar atmayı sürdüreceğiz” dedi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like