1970’lerin Retro Havası H&M Studio S/S 24 Koleksiyonunda Modern Tasarımlar İle Buluşuyor

H&M Studio’nun S/S24 koleksiyonunda, birbirinden modern tasarımlar 1970’lerin stil kodlarından ilham alıyor. Modanın daha sürdürülebilir tasarımlara yönelmesini destekleyen koleksiyon, sanatçıların rahat giyim tarzlarına da gönderme yapıyor. Özel tasarım takım elbiseler, dökümlü uzun elbiseler ve gösterişli aksesuarlardan oluşan koleksiyona, özgürlük ve macera temaları eşlik ediyor. H&M Studio S/S24 koleksiyonu 12 Mart tarihinden itibaren hm.com.tr‘da satışa sunulacak.

“Koleksiyon, bahar aylarındaki ruh halimiz için yeni gardırop seçkilerine değiniyor. Koleksiyon içerisinde yer alan uzun paltolar, oversize kesim denim pantolonlar ve bahar sadeliğini yansıtan özel tasarım elbiseler de tam olarak bunu ifade ediyor. Sade bahar hissini ve arzusunu uyandıran, gündüzden geceye ve mevsimden mevsime kolayca çevrilebilen, çağdaş ve sürdürülebilir koleksiyon parçalarıyla yakalamak istedik” diyor H&M Kreatif Direktörü ve Kadın Giyim Tasarım Müdürü Ann-Sofie Johansson.

Anahtar parçalar, gardırop klasiklerini güncel detaylarla canlandırıyor. Mavi deri ceket, H&M Studio arşivinden seçilerek yeniden tasarlanan keskin omuzlu blazer ceket ve diğer tüm koleksiyon ürünleri eşsiz terzilikle birlikte sofistike bir imaj yakalıyor. Bedeni saran denimler, elmas desenli tasarımlar ile birlikte koleksiyon dengeli bir uyum yakalıyor. Şık akşamlarda giyilebilecek yılan motifi baskılı mini elbise, turuncu maksi elbise ile koleksiyon modern görünümlere retro havası katıyor. Dikkat çekici aksesuarlar arasında diz üstü deri botlar, alçak topuklu deri terlikler ve oldukça cesur elmas detaylı takılar yer alıyor. Ayrıca, farklı renk ve boyutlarda sezon boyunca sunulan H&M Studio’nun imzası niteliğindeki, dolgu görünümlü çantası bu koleksiyonda, yılan motifi baskılı ve boyutu küçültülmüş bir tasarım ile yeniden modaseverler ile buluşuyor. Koleksiyon, daha sürdürülebilir mataryeller ile yüksek kaliteli tasarımlara vurgu yapıyor. Öne çıkan malzemeler arasında krom içermeyen deri, birinci sınıf yün, organik pamuk ve tüketim sonrası tekstillerden elde edilen bir selüloz elyaf olan Infinna yer alıyor. İtalyan model Vittoria Ceretti’nin doğa içerisinde eşsiz manzaraya karşı rol aldığı S/S24 kampanya çekimi, Dan Jackson tarafından fotoğraflandı.

“Bu sezon tasarım ekibinin aklında özgür ruhlu, hep hareket halinde ve maceraya hazır bir koleksiyon hazırlama fikri vardı. H&M Studio Konsept Tasarımcısı Linda Wikell, “1970’li yıllara   bakarak ve o tasarımları çağdaş bir havayla birleştirmek istedik. Koleksiyona deri bir palto ve birçok farklı stil içerisine uyarlayabileceğiniz eşsiz diz üstü çizme ekleyerek ön plana çıkan tasarımlar yaratmak istedik” diyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like