“Keşke Bunları Daha Önce Bilseydim!” Diyeceğiniz Bir Kitap: Nöropazarlamayla Duygulara Fısılda!

Eda Ocak’tan

“Keşke bunları daha önce bilseydim!” diyeceğiniz bir kitap: Nöropazarlamayla Duygulara Fısılda!

Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın da sayılı büyük nöropazarlama şirketlerinden ThinkNeuro’nun kurucu ortağı Eda Ocak, gerçek beyin ölçümü sonuçlarına dayanan araştırmalarından elde ettiği bilgileri ve nöropazarlama tecrübesini okurlarla paylaşıyor. Nöropazarlamayla Duygulara Fısılda kitabıyla “Nöropazarlama nedir ve nasıl çalışır?” sorularının yanıtını akıcı bir dille kaleme alan yazar, “Keşke daha önce bilseydim!” diyeceğiniz bilinçdışı dinamiklere dair yepyeni bilgiler ortaya koyuyor.  

Duyguların pazarlamadaki yerini anlamamızı sağlayacak ve neyi, niye, nasıl seçtiğimiz hakkında farkındalığımızı artıracak olan Nöropazarlamayla Duygulara Fısılda, Mundi etiketiyle raflarda!

 

Türkiye’nin ilk ve en büyük, dünyanın da sayılı büyük nöropazarlama şirketlerinden ThinkNeuro’nun kurucu ortağı Eda Ocak, uzun yıllara dayanan nöropazarlama tecrübesini Nöropazarlamayla Duygulara Fısılda’da bir araya getiriyor.  Gerçek beyin ölçümü araştırmalarından elde ettiği bilgileri ve bu alandaki uzmanlığını okurlarla paylaşan yazar, “Kararlarımızın asıl kaynağı ne? Neden satın alıyoruz? Duygularımız seçimlerimizde ne kadar etkili? Nasıl oluyor da bazı insanlar etrafındakileri çok kolay ikna ediyor? Niye bazı reklamlar seneler geçse bile aklımızdan çıkmıyor?” gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulmamıza yardımcı oluyor. İnsanın bilinç dışı karar verme mekanizmalarının nasıl işlediğini anlama yolunda bir rehber olan kitap, aynı zamanda insanı tanıma konusunda da temel bilgiler sunuyor.

 

Neyi, niye, nasıl seçtiğimizin ne kadar farkındayız? 

İnsan beyninin algılama, öğrenme ve hatırlama mekanizmaları şüphesiz ki pazarlama alanında üzerine bolca araştırma yapılan, kafa yorulan meseleler. Fakat bu mekanizmalar yalnızca pazarlamacılar için değil, gündelik hayat içerisinde yemek yiyen, işine gidip gelen, ne sebeple olursa olsun başkalarıyla iletişime geçen, reklamları gören, alışveriş yapan herkes için, yani hepimiz için çalışıyor. Çünkü yaşadığımız her gün, irili ufaklı binlerce karar alıyoruz. Peki bu esnada neyi, niye, nasıl seçtiğimizin ne kadar farkındayız?

“Size kendiniz hakkında bilmediğiniz bir bilgi vereyim: Bu kitabı okuyan hiç kimse matkap satın almamıştır. Evet, evlerinde matkap olan sizler ve az önce ratatataaaaa sesleriyle duvarı deldiği için içinizden iyi niyetli olmayan sözler geçirmenize sebep olan komşunuz da dahil. Kimse matkap satın almaz. Çünkü matkap satın almak istemez. İstediğimiz matkap değil, çeyrek santimlik bir deliktir! … Alanlar, matkabın teknik özelliklerini değil, sunduğu faydayı satın alırlar.”

İster pazarlamacı olun ister psikoloji meraklısı, ister çocuklarını anlamak isteyen bir anne olun ister müdürünü etkilemek isteyen bir beyaz yakalı, bu kitapta, “Keşke daha önce bilseydim!” dediğiniz bilinçdışı dinamiklere dair yepyeni bilgilerle karşılaşacaksınız.

 

Kitap Adı: Nöropazarlamayla Duygulara Fısılda

Yazar: Eda Ocak

Yayınevi: Mundi

Kategori: İş Dünyası

Sayfa Sayısı: 216

Fiyatı: 175 TL

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like