Bu Kafenin Menüsünde Sinema Var

İzmir Bostanlı’da açılan 35 mm Art Coffee, farklı konseptiyle dikkat çekmeye başladı. Tasarımı Senarist Yönetmen İbrahim Kubilay Güneş’e ait olan kafe, sinema figürleriyle donatılmış. Filmlerin yanı sıra kafede yer alan Freddy Krueger maketi de İzmirlilerin ilgi odağı oldu. Kafenin misafirleri unutulmaz film karakteri Freddy Krueger ve kafenin sanat kokan atmosferinde bol bol fotoğraf çekilip sinema hakkında konuşuyor.

Kafe hakkında bilgi veren İbrahim Kubilay Güneş, “Küçük yaştan beri sinemayla uğraşıyorum. Senaryo ile başladım. Şu anda reklam yönetmenliği yapıyorum. Yavaş yavaş uzun metrajlı bir film yönetmeye doğru gidiyorum. Türkiye’ye ödüller getirmek istiyoruz.

Uzun zamandır film ve sinema temalı bir mekan tasarımı kafamdaydı. Kurucu Gökçe Ergönül ve Baş mimarımız Çiğdem Çolakbüyük ile birlikte projemizi hayata geçirdik. Projemizi büyütmek istiyoruz. Bu cafe temasını dünyaya yaymak istiyoruz. Sinema figürleri içeren, sinema hobi figürlerini müşterilerine sunan, içeride sanatla bağlar kuran, workshoplar düzenlenen bir mekan oluşturduk. Bizim müşterilerimiz bazen bir sinema biletiyle bazen bir etkinlik biletiyle de buradan ayrılabilecekler. Ben tasarımları yapıyorum. Gökçe kafenin işletmecisi. Bu güzel mekanın baş mimarı Çiğdem Çolakbüyük. Lezzetli kahvelerimiz baristamız Ali Evyapar’ın elinden çıkıyor. En iyi plastik makyaj ekibiyle çalışıyoruz. Runoart şirketinin sahibi ve aynı zamanda Animatronic – Special Effect sanatçısı Onur Ata’nın başarıyla hazırladığı Freddy Krueger konseptiyle başladık. Kafemizde sürprizlerimiz devam edecek. Sanatsal anlamda etkileşim yaşamak için sanatseverlere böyle bir mekan hazırladık. Geliştirip yaymayı planlıyoruz. İnsanları sanata davet edeceğiz. Geçmişten günümüze karakterlerle güzel bir kafe ortamı oluşturduk.Maskelerimiz olacak. Sanatsal etkinliklerimiz, standuplarımız, heykel çalışmaları planlıyoruz. Sinemanın dışında diğer sanat dallarına da yer vereceğiz. Kısacası sanat dolu bir konseptimiz var.”

“Kahve ve tatlı çeşitleri, dondurma çeşitleri 35 mm Art Cafe’de yer alıyor. 35 mm sinema’da önemli yeri olan temel bir film ölçüsüdür. Oradan yola çıkmak istedik. Freddy Krueger maketi oldukça ilgi görüyor. Yeni maketlerimizde gelecek. Sinema atmosferinde lezzetli tatlılar ve kahveler burada yer alacak” şeklinde konuştu.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like