Dokuz Eylül, Çocukları Seramik Sanatıyla Buluşturdu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü akademisyen ve öğrencileri, İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelerek seramik çalıştayı düzenledi. El becerilerini geliştiren ve seramik sanatına olan ilgilerini keşfeden çocuklar, keyifli bir gün geçirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), akademik ve bilimsel faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de destek olmaya devam ediyor. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme faaliyetini başarıyla sürdüren DEÜ, toplumsal katkı içeren çalışmalarına da yenilerini ekliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesiyle DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü akademisyen ve öğrencileri, İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelerek seramik çalıştayı düzenledi. Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ödemiş Müzesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların el becerilerini ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan etkinlikte çamurdan eserler yapan çocuklar sanatla iç içe zaman geçirdi. Seramik sanatına ilgilerini ve yeteneklerini keşfeden öğrenciler, kendi elleriyle toprak malzemelerden şekiller oluşturdu. Çalıştay boyunca hem eğlenen hem seramik yapmanın inceliklerini öğrenen çocuklar, etkinlikten büyük keyif aldı. Etkinlik kapsamında öğrencilerin yaptığı çalışmalar, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi atölyelerinde son halini alarak Ödemiş Müzesi ve 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu galerilerinde sergilenecek.

SERAMİK ATÖLYESİNE KİMLER KATILDI?

Etkinliğe Dokuz Eylül Üniversitesi’nden DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Halil Yoleri, Sahne Sanatları Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Levent Berber, Öğr.Gör. Füsun Çövenoğlu, Dr.Öğr.Üyesi A.Temel Köseler, Dr.Öğr.Üyesi Pınar Çalışkan Güneş, Araş.Gör. Fadliye Yılmaz ve yüksek lisans öğrencileri katıldı. Ödemiş Müzesi Müdürü Feride Kat ve 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Yardımcısı Dursun Kart’ın da yer aldığı seramik çalıştayı uzman eğitmenlerle öğrencileri bir araya getirdi.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like