Bahçe Mobilyalarında 2023 Trendleri

Modern dönemin sığınağına dönüşen bahçe, balkon, teras gibi açık hava alanlarının dekorasyonu giderek daha fazla önem kazanıyor. Yeni yaşam formları oluşturmak için açık alanları yeniden yorumlamak ve bu alanlara tanınan rolleri değiştirmek içinse özgün stil dokunuşları devreye giriyor. Tabiatın enerjisinden daha fazla yararlanmak ve giderek yoğunlaşan metropol yaşam için çıkış noktaları yaratmak isteyenler, kendilerini açık havanın keyfine bırakırken dış mekân dekorasyonu da en çok merak edilen konuların başında geliyor. Doğanın içinde konforu merkeze alan dış mekân dekorasyonunda estetik dokunuşlar büyülü açık hava odaları yaratırken göz alıcı detaylar yaşam kalitesini yükseltmenin ipuçlarını sunuyor.

Bahçe ve balkonların yaşam alanlarının açık hava odalarına dönüştüğü son yıllarda, trendlerin de yakından izlendiğini belirten L’unica Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır 2023 yılı bahçe mobilyalarında cesur ve maksimalist donelerin öne çıktığını ifade ederek bu sezonun bahçe mobilyaları trendlerini açıkladı.

Modern house with garden swimming pool and wooden deck

Klasik tasarımlar yerini geometrik formlara bırakıyor

2023 yılının en dikkat çekici trendleri arasında alışılagelmiş çizgilerin dışına çıkan tasarımlar yer alıyor. Konforlu olduğu kadar estetik de duran bu bahçe mobilyaları, standart formlar dışında daha geometrik oturum formuyla fark yaratıyor. Klasikleşen L koltuk ve kanepeler, yerini geometrik formlu kanepelere bırakıyor. Farklı renk varyasyonları ile cesur ve dekoratif tasarımlar güçlü bir birliktelik yakalarken, klasik mobilya formlarını geride kalıyor.

Renklerin dansı tasarımlarda baskın olacak

Son zamanlarda dekorasyonda öne çıkan cesur renkler, bahçe mobilyalarında da kendine yer buluyor ve 2023’e damga vuruyor. Doğanın ilham veren enerjisini yansıtan sıcak renkler, tabiatın yeşiline karışırken kiremit, mercan, somon gibi renk kartelasının en yoğun tonları mobilyalarda resmediliyor. Artık evlerimizin bir odası gibi genel estetik anlayışını devam ettirdiğimiz alanlara dönüşen bahçelerde sıcak tonlar, dinlenmek ve açık havada büyülü bir koza yaratmak için ideal seçenekler sunuyor.

‘Karıştır ve eşleştir’ anlayışı hâkim olacak

Yeni dönemde ‘mix and match’ yani karıştır ve eşleştir stil anlayışı devam ediyor. Farklı dokular, klasik ve modern tarzlar birleşerek eklektik bir dekorasyon yaklaşımı ortaya koyuyor. Terrazzo seramik ve concrete (beton) gibi elementlerin karışımı, cesur ve yenilikçi ruhları kendine çekmeyi başarıyor. Açık havada keyif katsayısını yükselten bu mobilyalar, evin tabiatla birleşen noktalarını yaşamın merkezi haline geliyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like