Zeytinlikler Arasında Eşsiz Bir Deneyim

Ege’de Huzurlu Bir İnziva: Çiy

Zeytinlikler Arasında Eşsiz Bir Deneyim

İsmini su damlasının toprakla bir olduğu halinden alan “Çiy” Kuşadası, Caferli Köyü’nde Ege Havzası’nda bölge malzemeleriyle mevsimle değişen tadım menüleri, tarhanadan, kombuchaya, etlerden ekmeklere zamanın döngüsünü hatırlatan fermente ürünleri, mevcut malzemeyi her haliyle değerlendirdikleri haftalık değişen “iyileştirici menü”sü ve konuk odalarıyla misafirlerine huzurlu bir deneyim sunuyor.

2023 Ocak ayında Kuşadası’nın büyüleyici ve dingin ortamında, konuk odaları ile rafine bir köy lokantası olarak yeniden açılan Çiy, her ögenin birbirinden bağımsız ama bir uyum içinde olmasına özen göstererek Konukevi’ni mutfakla bütünleştiriyor.

Çiy Restaurant ve Konukevi’nin kurucusu Damla Uğurtaş’ın “Birbiriyle bağlantılı görünmeyen her şeyin arasındaki bağı gözle görünür kılmayı seviyoruz.” diye tanımladığı bu mekanda, köy odaları isimlerini bulundukları vadideki ve mutfakta kullanmayı en sevdikleri bitkilerden alıyor.

Alabildiğine uzanan bir yeşilliğin ortasında, yavaşlık ve huzur kokan bu mekanda, 3 baharatlı oda ve 3 zeytinli oda olmak üzere 6 köy odası yer alıyor. Verdiği ferah ve tazelik hissiyle dondurmalarda, marmelatlarda ve etlerde kullanmayı en sevdikleri baharat olan Itır, bahçelerinde ve sofralarında bolca kullandıkları, güçlü ve topraksı karakteriyle Mercanköşk, ekşi sever bir mutfağın vazgeçilmezi olan Sumak baharatlı odalara isimlerini veriyor. Trilye, Kalamata, Hamades olarak adlandırılan zeytinli odalarda ise Kuşadası Körfezi ve Vadi manzarasına eşlik eden teraslarıyla konfor biraz daha ön planda.

Caferli Köyü’nde “iyileştirerek sürdürmek” anlayışıyla yürüttükleri bu dingin ve büyülü mekan, doğanın alma verme dengesiyle uyum içinde kalarak misafirlerine benzersiz bir deneyim sunmayı bekliyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like