Sporcu Nesiller Narlıdere’de Yetişiyor

Narlıdere Belediyesi, çocuklarımızın ruh-beden sağlığını geliştirmek ve sporla büyüyen nesiller yetiştirmek için faaliyetlerine devam ediyor. Belediye, çeşitli branşlarda açtığı kurslar ve spor kulüpleriyle yaptığı işbirlikleri ile çocukların yeteneklerini keşfetmesine ön ayak oluyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, çocuklara sporu sevdirmenin ve onları bu konuda özendirmenin görevleri arasında yer aldığını ifade ederek, “Biz sporu sosyalleşmenin ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin bir aracı olarak görüyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki spor yapmaya teşvik ettiğimiz çocuklarımız ve gençlerimizden bazıları ülkemize milli sporcu olarak da hizmet edecekler” diye konuştu.

Narlıdere Belediyesi, çeşitli branşlarda açtığı kurslar ve spor kulüpleri ile yaptığı işbirlikleri ile sporcu nesiller yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Narlıdere Belediyesi’nin yaz ve kış döneminde açtığı voleybol, basketbol, yüzme ve tenis kurslarına katılan çocuklar hem temel spor eğitimi alıyor hem de yeteneklerini keşfetme fırsatı yakalıyor. Futbolda da U-11, U’15, U-12, U-15 ve U-16 yaş kategorilerinde eğitim veren Narlıdere Belediyesi, spor kulüpleri ile yaptığı işbirlikleri ile de futbola ilgi duyan çocukların gelişimlerine katkı sağlıyor. Göztepe Spor Kulübü ile pilot takım ilişkisi kuran Narlıdere Belediyesi ayrıca bünyesinde bulunan Ali Artuner Stadı’nı Galatasaray ve Altınordu gibi Türkiye’nin önde gelen spor kulüplerine tahsis ederek yeni yeteneklerin keşfine olanak yaratıyor. Narlıdere Belediyesi ayrıca, çocuk ve gençlerin yelken sporuna özendirilmesi için her sene Deniz Festivali ve yelken yarışları düzenliyor. Altyapıdan birçok ismi çeşitli branşlarda Türk sporuna kazandıran Narlıdere Belediyesi, sporu seven nesilleri ülkemize kazandırmaya ve geleceğin milli sporcularını yetiştirmeye devam ediyor.

SAĞLIKLI VE SPORCU NESİLLER ÖNCELİĞİMİZ

Yerel yönetimlerin kamu hizmetleri arasında spor faaliyetlerinin de yer aldığını söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Çağdaş bir toplum hedefiyle vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini geliştiriyoruz. Bu kapsamda her yaştan insanımıza özellikle de çocuklarımıza sporu sevdirmek ve onları bu konuda özendirmek de görevlerimiz arasında yer alıyor. Eskiden çocuklarımız eve girmezlerdi. Şimdi ise evden çıkmıyorlar. Bu durumu değiştirmemiz lazım.

Biz sporu sosyalleşmenin ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin bir aracı olarak görüyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki spor yapmaya teşvik ettiğimiz çocuklarımız ve gençlerimizden bazıları ileriki dönemlerde ülkemize milli sporcu olarak da hizmet edecekler. Narlıdere Belediyesi olarak herkes için spor ve yaşam boyu spor ilkesiyle çocuklarımızı sporla buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like