Meşher, Çocukları Düşledikleri Şehrin Panoramasını Çizmeye Davet Ediyor

Göz Alabildiğine İstanbul isimli yeni sergisiyleİstanbul’un 500 yılına geniş açılı ve panoramik bir bakış sunan Meşher, 7-12 yaş arası çocukları “Düşlediğim Şehrin Manzarası: Panorama Atölyesi” ile buluşturuyor. Atölyede panoramanın anlamı ve tekniği üzerine bilgi edinecek olan çocuklar, hayal ettikleri şehrin manzarasını çizen sanatçılara dönüşecek.

İstanbul’un önde gelen disiplinler arası sergi mekânı Meşher, yeni sergisinin ilk çocuk atölyesini 7 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştiriyor. 20 Eylül’de ziyarete açılan Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar isimli sergide bulunan eserlerden ilham alınarak hazırlanan “Düşlediğim Şehrin Manzarası: Panorama Atölyesi”, 7-12 yaş arası çocukları düşledikleri şehrin panoramasını çizen sanatçılara dönüştürecek.

Atölye süresince çocuklar önce sergiyi gezecek, ardından panoramanın anlamı ve tekniği üzerine bilgi edinecek. Farklı dönemlerde, farklı kişiler tarafından yapılmış İstanbul panoramalarından örnekleri incelendikten sonra hayallerindeki şehrin manzarasını oluşturacaklar.

Çocukların duyuşsal ve bilişsel becerilerinin yanı sıra ince motor becerilerinin gelişimine katkı sağlamayı, sanatla ilgili yeni kelimeler ve kavramlar öğrenerek kelime dağarcıklarını genişletmeyi hedefleyen atölyeye katılım ücretsizdir. Gerekli malzemeler Meşher tarafından karşılanacak.

26 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek

Küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı üstlendiği Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar isimli sergi, Ömer Koç Koleksiyonu’nda yer alan çeşitli nadide eserlerden oluşuyor. İstanbul’un Osmanlı payitahtı olduğu, 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine uzanan bir zaman dilimini kapsayan ve şehrin zengin bir görsel kaydı niteliğindeki sergide geniş açılı İstanbul manzaralarını gösteren tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100’ün üzerinde eser yer alıyor. Sergi, 26 Mayıs 2024’e kadar görülebilecek.

*Atölyeye ilişkin detaylı bilgi ve kayıt için: kayit@mesher.org

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like