“Sürdürülebilir Turizm İçin Sezon 12 Aya Yayılmalı”

POYD Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin:

Sürdürülebilir Turizm İçin Sezon 12 Aya Yayılmalı”

Turizm sektöründe, artan maliyetler nedeniyle konaklama sayılarında azalma yaşandığını belirten POYD Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, sürdürülebilirlik için fiyat istikrarının sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Girgin, sektöre ilişkin istatistikler yayınlayan Turizm Databank’ın ülkelerin ulusal verilerinden yaptığı analizlere göre Türkiye’de otel dolulukları ve geceleme sayısında bir gerileme söz konusu olduğuna dikkat çekti.

Bodrium Hotel & SPA olarak yılın 12 ayı kapılarının açık olduğunu vurgulayan Yiğit Girgin, “Bodrum pek çok özelliği bir arada sunan özel bir konuma sahip. Tarihi ve kültürel zenginlikleri, gastronomisi, doğal güzellikleri, güneşli gün sayısı ve pek çok sportif aktiviteye ev sahipliği yapması, ilçemizin artıları arasında yer alıyor. Bu artıların sayısını çoğaltmak ve kentin 12 ay boyunca turist ağırlar konuma yükseltmek gerekiyor. Yalnızca sezonluk hizmet vermek, sektörün en altındaki çalışandan en üstüne kadar herkesi olumsuz etkiliyor. Alternatif turizm çeşitlerinin yaygınlaşması, devamlılık ve sürdürülebilirlik için önemli ekonomik kazanımlar sağlayacaktır” diye konuştu.

TÜRK TURİZMİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Turizmde çağın beklentilerine uygun dijitalleşme ve çeşitliliğin artırılması gibi yeni modeller üstünde durulduğu bilgisin de veren Yiğit Girgin, “TBMM’ye sunulan 12’nci Kalkınma Planı’nda değişen tüketici eğilimleri doğrultusunda turizmin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi konuları öne çıktı. Bu sektöre yöne verilmesi açısından oldukça önemli bir gelişme. Diğer taraftan sezon süresinin uzatılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve daha fazla harcama eğilimi olan ziyaretçinin ülkeye çekilmesiyle ziyaretçi başına turizm gelirinin artırılması ile sektörde yeşil ve dijital dönüşümün gerçekleştirilmesi de temel amaç olarak belirlendi” ifadesini kullandı.

Sektörün en önemli sorunlarının başında yer alan nitelikli ara eleman ihtiyacının da eğitim programları geliştirilerek çözümleneceğini kaydeden Girgin, “Alınan kararlar doğrultusunda sektörde dijital teknolojilerin etkin kullanımıyla artırılacak. Yeni pazarların oluşturulması ve mevcut pazarların güçlendirilmesi söz konusu olacak. Harcama eğilimi yüksek ziyaretçilere ulaşılması amacıyla tanıtım faaliyetleri de yürütülecek”

BODRUM’U DOĞRU ANLATMAK GEREK

Bodrum’un ılıman iklimiyle birlikte uzun bir sezona sahip olduğunu, Ekim – Kasım aylarında da konaklamaya elverişli olduğuna dikkat çeken Yiğit Girgin, bu dönemde daha uygun maliyetlerle konaklama yapmak isteyen turistleri beklediklerini söyledi.

Turistlerin Bodrumu tercih etmeleri için onlara yeni bir şeyler söylemek gerektiğini vurgulayan Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle yerli turistler kendilerine 12 ay boyunca farklı aktiviteler bulabiliyor. Bodrum’da on iki ay turizm yapmak için kentin tüm aktörleriyle birlikte bütüncül adımlar atılmalı. Gelen konuklara artık yeni şeyler söylemek lazım. Bodrum’un hikayesini doğru şekilde anlatmak gerekiyor. Özellikle yerli turistler üzüm bağlarını keşfetti. Buradaki gastronomi anlamdaki restoran çeşitliliği de arttı. Oteller bünyesinde hizmet veren Spa ve güzellik salonları sayısı da arttı. Bunlar buradaki işletmelerin yıl boyunca devamlılığını sağlayacak önemli unsurlar. Biz de Bodrium Hotel & SPA olarak her zaman üst seviyedeki kaliteyi deneyimli ekibimizle birlikte sunmaya devam ediyoruz”

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like