EgeArt Sanat Günleri Cumhuriyetin 100. Yılında Sanatseverlerle Buluşacak

İzmir’in sanat gündemini belirleyen, Ege Üniversitesinin köklerinden ve geleneklerinden gelen güçle düzenlediği “EgeArt Sanat Günleri”, Cumhuriyetin 100’üncü yılında “Vefa” konseptiyle gerçekleştirilecek. Bu yıl 10’uncusu yapılacak olan etkinlik, 31 Ekim – 1 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında Senato Salonunda EgeArt Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.

EgeArt’ın, İzmir’in önemli sanat etkinliklerinden birisi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “EgeArt, 2005 yılından bu yana dünya çapında sanatseverleri bir araya getiren, üniversitemizin köklü gelenekleri arasında yer alan bir sanat etkinliği. Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz etkinliğimiz, ‘Vefa’ teması ile; resimden fotoğrafa, heykelden seramiğe, gelenekselden yapay zekaya, camdan enstlasyona birbirinden özel sergilere, çalıştaylara, yarışmalara, film gösterimlerine ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu benzersiz sanat etkinliğinde, sanatçılar geçmişlerine duydukları vefayı modern sanatla buluşturarak izleyicilere ilham verici bir deneyim sunacak. 108 ülkeden sanatçılar, kendi kültürel mirasına, toplumuna, sevdiklerine olan derin bağlılığını ve vefasını yansıtarak farklı sanat disiplinlerinde eserlerini sergileyecek. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ayrı bir anlam kazanan etkinliğimizde, sanatın içinde büyüleyici bir keşfe çıkmak isteyen herkesi EgeArt’a bekliyoruz” diye konuştu.

İzmirliler sanata doyacak

EgeArt Sanat Günleri kapsamında; 33 Sergi, bin 200 üzeri sanatçı, 12 Sergi Alanı, 3 bin 76 Film,  2 Sahne Etkinliği, 4 Söyleşi, 11 Dinleti, 2 Konser,4 Çalıştay, 1 Cumhuriyet Panosu ve 7 Yarışma gerçekleştirilecek. Etkinliğin onur ödülü, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’e sunulacak. “Ustaya Saygı” konseptiyle “Ara Güler Sergisi”, “Yaşayan Anıt Sanatçılar” konseptinde ise; Hikmet Barutçugil Ebru Sergisi, Bubi Hayon Heykel Sergisi, Habip Aydoğdu Resim Sergisi, Mehmet Tüzüm Kızılcan Seramik  Sergisi etkinliğin önemli yapı taşlarını oluşturacak. Etkinlikte Azerbaycan Kültür Bakanlığı tarafından kısa film gösterimi ile birlikte “Karabağ Şehitlerine Vefa Sergisi” sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca seramik sanatçıları tarafından oluşturulan “ 100. Yıl Anısına Cumhuriyet Panosu” beğeniye sunulacak. Sanatın her dalından sunulacak eserlerle İzmirliler, 31 Ekim – 1 Aralık tarihleri arasında sanata doyacak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like