Sevgililer Günü’nü Anlamlı Kılan Hediyeler

14 Şubat Sevgililer Günü. Ancak bunun da ötesinde bir anlamı var: Dünya Sevgi Günü. Lenzing’in çevreye duyarlı elyaf markası TENCEL™, bu özel günü daha anlamlı kılmak için hediye seçerken dikkat etmeniz gereken ipuçlarını derledi. Hediyenize karar vermeden önce çevreye ve topluma duyarlı seçimler yapmanıza yardımcı olacak alternatiflere göz gezdirin. 

Evrensel anlamda sevgi, sürdürülebilir bir geleceğe giden en önemli yollardan… 14 Şubat Sevgililer Günü ise onu simgeleyen günlerden sadece biri. Hatta bu günü Dünya Sevgi Günü olarak kutlayanlar da var. Bu özel günü anlamlı kılmak için ise sayısız seçenek var: İster hediyeyle, ister toplumsal bir sosyal sorumluluk projesine katkıyla… Seçiminiz, sizi hatırlatacak bir hediye vermekten yanaysa çevreye duyarlı ve kalıcı olmasına özen gösterin. Lenzing’in doğal hammadde olan yenilenebilir ağaç kaynaklarından elde edilen, biyolojik olarak parçalanabilir, kompostlanabilir sertifikalı[1]ve çevreye duyarlı elyaf markası TENCEL™ bu özel günün tüketim çılgınlığına dönüşmesini önleyecek bazı duyarlı fikirleri derledi:

Hediyeniz ister bir kıyafet ister bir aksesuar olsun, dikkat etmeniz gereken en önemli unsur uzun süreli kullanılabilmesi. Gelip geçici moda akımları yerine temel parçalar, ana renklerden oluşan alternatifler önceliğiniz olsun. Bu anlamda partnerinizin dolabını farklı kombinler yapabileceği temel parçalarla destekleyebilirsiniz.

  1. Rahat ve duyarlı alternatifler

Sevgiliniz için kalıcı bir hediye düşünüyorsanız öncelikle sevdiği giyim tarzı ve sıklıkla kullandığı renkleri belirlemek önceliğiniz olsun. Bu kriterlere göre seçiminizi yaparken çevreye duyarlı alternatifler bulmaya da özen gösterin. Tercihiniz rahat ve şık kıyafetlerden yanaysa çevreye duyarlı[2] elyaf markası TENCEL™ elyafları kullanılarak hazırlanan “Active giyim” koleksiyonlarına göz atın. Hem kadın hem de erkek markaları, doğallık ve rahatlık konusunda standartları yeniden belirleyen TENCEL™ elyaflarını koleksiyonlarında kullanıyor. Selülozik kökenli TENCEL™ Modal ve Lyocell elyafların kullanıldığı kumaşlarla hazırlanan kıyafetler, nem yönetimi özelliğiyle vücutta hoş bir serinlik ve kuruluk hissi bırakırken, TENCEL™ Active serisinde sunulan elyaflar renk tutma özelliği ile çok sayıda yıkamada dahi renklerin canlı kalmasını sağlıyor.

2. Hediyelerinizi etiket okuyarak seçin ! 

Doğal bir yaşam tarzı için etiket okuma alışkanlığı kazanmak, bilinçli tüketiciler olarak çevremize ve topluma yapabileceğimiz önemli bir katkı. Etiketlerin ardındaki hikayeyi anlamak, sürdürülebilir markalara destek olmak daha iyi bir geleceğe doğru adım atmak için artık kritik bir önem taşıyor. Etiket okuma alışkanlığı kazanarak malzeme seçimi, üretim süreci konusunda bilgi sahibi olabilir, alışverişlerinizde seçimlerinizi buna göre yapabilirsiniz. TENCEL™ ise bu alanda “İyi Olanı Bul” sorumluluk hareketiyle, tüketicileri çevreye duyarlı ürünleri bulmaya ve etiket okuma alışkanlığı kazandırmaya teşvik ediyor.

3. Hem erkek hem kadınların vazgeçilmezi: Denim 

Seçiminiz kıyafet veya aksesuardan yana olacaksa tüketimi tetikleyen markalar ve koleksiyonlar yerine daha uzun süreli giyime uygun seçimler yapabilirsiniz. Örneğin hem erkek hem de kadınlar için denim, uzun süreli kullanıma uygun hediye seçeneklerinden. Partnerinize denim seçerken ise beden ve kalıp özellikleri dışında dikkat etmeniz gereken başka kriterler de var: Çevreye duyarlılık. Bilindiği gibi denim sektörü tekstilde en fazla su tüketen alanların başında geliyor. Bu nedenle tercihinizi bu hassasiyeti gösteren markalardan yana kullanabilirsiniz. TENCEL™ Lyocell içeren kotlar düşük karbon ayak izine sahip ve daha az miktarda su kullanılan yenilikçi kapalı döngü üretim süreciyle üretiliyor. TENCEL™ Lyocell elyafları, odun hamurunu yüksek kaynak verimliliği ve düşük ekolojik etkiyle selülozik elyaflara dönüştüren çevreye duyarlı, kapalı döngü üretim süreciyle üretiliyor. Bu solvent eğirme işlemi, proses suyunu geri dönüştürerek solventi %99’un üzerinde bir geri kazanım oranıyla yeniden kullanmaya imkan tanıyor.

4. Fidan bağışı veya hayvan dostlarımıza destek 

Bu seçenekler dışında alışverişleriniz karşılığında adınıza fidan bağışı, tohum atışı ya da hayvanlara destek olan markaları seçerek doğaya ve çevremize karşı sorumlu bir hediye seçebilirsiniz. Ayrıca sağlık, eğitim gibi alanlarda güvenilir vakıflara yapacağınız bağışlar da toplumsal sosyal sorumluluk alanında en düşünceli hediye alternatiflerini oluşturuyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like
Devamını oku...

Tiyatro35

Kurtlar Vadisinin Star Oyuncularından Tiyatro35’in Genel Sanat Yönetmeni Atilla ALPAR, AUGUST STRİNDBERG’in yazdığı MATMAZEL JULIE adlı tiyatro oyunundaki…