Institut Français İzmir ve Arkas Sanat Merkezi’den Sanatsal Diyalog

Institut Français İzmir ve Arkas Sanat Merkezi, farklı sergilerle “sanatsal diyalog” içindeki sanatçılar ve sanatseverler arasında büyük ilgi uyandıran işbirliğine devam ediyor.

Institut Français İzmir, bu kez Arkas Sanat Merkezi’nde Nejad Devrim ve Mübin Orhon’un eserlerinin yer aldığı sergiyle sanatsal bir diyalog içinde kurgulanan “Kayıp ve Buluntu” sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Küratörlüğünü Burçak Fakıoğlu Yakıcı’nın yaptığı sergide; Can Akgümüş, Furkan Öztekin, Işıl Kurmuş Aleksandrov, İbrahim Karakütük, LÜTFÜ çalışmalarıyla yer aldı.

Sergi açılış töreninde konuşan Institut Français İzmir Müdürü José-Maria Queirós, sanat alanındaki diyaloğa dikkat çekti. Queirós “Arkas Sanat, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Etkinleri kapsamında, Paris ekolünden 1923 ve 1924 doğumlu iki büyük sanatçının eserlerini izleyiciyle buluşturuyor.

Bu serginin yanı başında, biz de iki büyük ustanın eserleriyle diyalog kuran beş çağdaş sanatçının çalışmalarına ev sahipliği yapıyoruz” dedi. Queirós, katkıları nedeniyle Proje Direktörü Billur Tansel ve Küratör Burçak Fakıoğlu Yakıcı’yı tebrik etti. Yakıcı ise “Bu iki büyük ustanın, renk ve ışık arayışlarındaki kendilerine özgü ve has yorumlama biçimlerindeki inatçı ve ısrarcı arayışlarından esinlendim” dedi. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği sergi, 13 Ocak 2024’e kadar izlenime açık olacak.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like