Cumhuriyet Söyleşileri Zeynep Oral ve Semih Çelenk İle Devam Ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Cumhuriyet Söyleşileri”, “Cumhuriyetin 100. Yılında Kültür ve Sanat” söyleşisi ile devam ediyor. Semih Çelenk ve gazeteci-yazar Zeynep Oral’ın konuk olacağı söyleşi, 21 Aralık Perşembe günü saat 18.30’da Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenecek.

Cumhuriyet’in 100. yıldönümü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Söyleşileri”nin dördüncüsü “Cumhuriyetin 100. Yılında Kültür ve Sanat” başlığıyla yapılacak. Söyleşi; Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde, 21 Aralık Perşembe günü saat: 18.30’da başlayacak.

Kültür-sanat alanındaki değişim süreci ele alınacak

“Cumhuriyetin 100. Yılında Kültür ve Sanat” söyleşisinin konukları; Semih Çelenk ve gazeteci-yazar Zeynep Oral olacak. Söyleşide, kültür-sanat alanındaki değişim ve gelişim süreci farklı yönleriyle ele alınacak.

Ekim ayında başlayan ve beş aylık zamana yayılan “Cumhuriyet Söyleşileri”nde, geride bıraktığımız yüz yıllık zaman zarfında, ülkemizin yaşadığı değişim ve gelişim süreci mercek altına alınıyor. Cumhuriyet kazanımlarıyla, hemen hemen her alanda yaşanan bu değişim ve gelişim sürecini merkeze alan söyleşiler, demokrasi, siyaset, hukuk, iktisat, insan hakları, düşünce hayatı ve kültür-sanat alanlarına odaklanıyor. Söyleşilerde, sadece geçmişin deneyimiyle sınırlı kalınmaması, ülkemizin geleceğine dair bir projeksiyon ortaya konulması da hedefleniyor.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like