Gül Teren Hesaplaşma Hayali

İddialı olmak benim işimin bir parçası. Pop müziğe yeni bir soluk getireceğime yürekten inanıyorum. Çok inandığımız, güçlü eserlerle yola çıkıyoruz. Kaliteli işler üretmek için gece gündüz çalışıyoruz.

Son zamanlarda pop müzik bildiğiniz üzere eski şaşaalı günlerinden uzak. Üretim azaldı. Bu noktada ben de aynı zamanda dinleyici olarak bir alternatif gerektiğini düşünüyorum.

Öncelikle ilk projeniz ‘Hesaplaşma Hayali’ hayırlı olsun. Okuyucularımız için Gül Teren kimdir kısaca kendinden bahsedebilir misin? Gül Teren ismi kendi orijinal ismin mi?

Teşekkür ederim. İzmir’de doğup büyüdüm. Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olduktan sonra Dumlupınar Üniversitesi Çizgi Film – Animasyon bölümünü bitirdim. Üniversite yıllarımdan bugüne kadar profesyonel anlamda sahne yapmaya devam ettim. Halen Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvar bölümünde eğitimime devam ediyorum. Gül Teren ismiyse anneme ait ama öyle benimsedim ki artık orijinal ismim oldu.

Küçük yaşlardan beri müziğe tutkun olduğunu duyduk. Nasıl ve kaç yaşlarında başladı bu serüven?

Çok küçük yaşlarda annem bana şarkı söyletirdi. Zamanla şarkı

söylemenin bende yarattığı mutluluğu fark ettim. O gün bugündür şarkı söylemeye devam.

Alaylı olmak mı yoksa eğitimli olmak mı? Halen Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvar bölümünde devam ettiğini biliyoruz. Zor olmuyor mu ikisini bir arada yürütmek? Dengeyi nasıl sağlıyorsun?

Ben alaylı ya da eğitimli olmak diye bir ayrım yapmayı doğru bulmuyorum. Müzik, teknik bilginin yanısıra duygu ve ruh işi. Mesleğimi ve eğitimimi bir arada yürütmek zor ama nihayetinde ilk projemi çıkardım ve artık daha da kolaylaşacaktır.

İlk şarkın Hesaplaşma Hayali nasıl ortaya çıktı? Evet, bu benim dinleyicilere sunacağım ilk projem olmalı dediğin an nasıl bir andı?

Aslında Hesaplaşma Hayali, 5-6 sene önce yazılmış. Özgün bana yazmış olduğu birbirinden güzel şarkıları dinletirken bir çıkış parçası belirlemem gerekiyordu ve Hesaplaşma Hayali ikimizin ortak kararı oldu.

Söz yazarı ve besteci Özgün Kızıldağ ile yollarınız nasıl kesişti? Bundan sonraki projelerinde de kendisinin yazıp bestelediği şarkılarla mı devam edeceksin?

Kader diyelim. Kadere inanırım çünkü. Tanıştıktan sonra bağımız hiç kopmadı. Özgün Kızıldağ çok kıymetli ve üretken bir müzisyen. Daha şimdiden bana ayırdığı birçok beste var ve ilerleyen süreçte ağırlıklı olarak bu besteleri seslendireceğim.

Klibini de kendin yönetmişsin. Nasıl bir deneyim oldu senin için? Bu durumun avantajları ve dezavantajları neler sence?

Önce dezavantajından başlayayım; sorumluluk tamamen sende. Avantajlarına gelince; hayal ettiğim her şeyi yapabilirim. Tamamen özgürüm. Bu da tam benlik.

Pop müziğe yeni bir alternatif getireceğini dile getiriyorsun. İddialı bir cümle. Nasıl projeler bekliyor dinleyicileri?

Son zamanlarda pop müzik bildiğiniz üzere eski şaşaalı günlerinden uzak. Üretim azaldı. Bu noktada ben de aynı zamanda dinleyici olarak bir alternatif gerektiğini düşünüyorum. Dinleyicileri çok güzel projeler bekliyor diyebilirim.

Pop müzik icra eden isimleri ve günümüz pop müziği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Pop müziğin yükü az sayıda sanatçının omzunda. Birçok isimse günün şartlarına ayak uydurup poptan uzaklaştılar. Günümüz popu az önce belirttiğim gibi kan kaybı yaşıyor. Kaliteli işler çok azaldı. Bunları söylemem gerek.

Türk müzik camiasında veya dünya genelinde ilham aldığın, hayranlık duyduğun sanatçılar var mı? Varsa kimler?

Ülkemizde ve dünyada beni etkileyen, ilham aldığım geçmişten günümüze çok isim var. Tek tek belirtmek zor.

Okuyucularımıza neler söylemek istersin?

Tüm okuyuculara sevgilerimi gönderiyorum. Umarım bu yolculukta benimle olurlar. Çok yakın zamanda da yeni şarkım geliyor. Şimdiden keyifle dinlemeniz dileğiyle. Narlıdere Life ailesine de çok teşekkür ediyorum bu keyifli röportaj için.

0 Shares:
Bir yanıt yazın
You May Also Like